Foto: Reuters/Scanpix
Kannu kinofestivāla žūriju šogad vadīs titulētais amerikāņu aktieris, režisors un producents Roberts de Niro, teikts oficiālajā paziņojumā festivāla mājas lapā.

"Kannu kinofestivāls kā vecākais un labākais festivāls pasaulē man ir sens izaicinājums," uzņemoties žūrijas vadītāja pienākumus, paziņoja de Niro, kurš saņēmis augstāko Kannu kinofestivāla apbalvojumu "Zelta palmas zaru" (Palme d'Or ) divas reizes – par lomu Skorsēzes filmā "Taksists" (Taxi Driver, 1976) un Rolanda Joffes "The Mission" (1986).

Izvēloties de Niro par žūrijas prezidentu Kannu festivāla rīkotāji vēlējušies apsveikt arī "Tribeca Film Festival", kas šogad svin savu 10. jubileju. Roberts de Niro, pierādot savu mīlestību pret Ņujorku, 1989. gadā kļuva par līdzdibinātāju Manhetenas "Tribeca Film Center".

"Kā vienam no Tribekas Filmu festivāla un Dohas Tribekas Filmu festivāla līdzdibinātājiem, man ir paaugstināti kritēriji žūrijai, kurai ir liela loma, izvēloties tās filmas, kas pārstāvēs filmu nozares augstākos sasniegumus, un šāda veida festivāli palīdz kino cilvēkiem visā pasaulē sazināties un tiem ir liela ietekme kultūrā," atzina de Niro, atgādinot, ka 20. gadsimta 80. gados ir divas reizes vadījis žūriju un zinot, cik grūts ir darbs žūrijā, taču jūtoties "pagodināts un laimīgs" par Kannu festivāla žūrijas vadītāja pienākumu uzticēšānu viņam.

64. Kannu kinofestivāls norisināsies no 2011. gada 11. līdz 22. maijam. Pērn festivāla žūriju vadīja režisors Tims Bērtons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!