Foto: Publicitātes attēli
Žurnāla "Kino Raksti" jaunais numurs iznāk tieši pirms starptautiskā kinoforuma "Arsenāls" atklāšanas, tāpēc uz žurnāla vāka redzams moments no "Arsenāla" klipa filmēšanas 5. augusta naktī, žurnālā pieci materiāli veltīti šim kinoforumam un lappusēs ieslēpta arī iespēja iegūt brīvbiļetes uz "Arsenāla" filmu skatēm!

Divi visaptveroši materiāli stāsta par "Arsenāla" galvenajām konkursa skatēm – Elīna Reitere noskatījusies visas Foruma skates filmas, bet Inga Pērkone analizē Baltijas skatē iekļautos darbus. Divi materiāli veltīti atsevišķām kinoparādībām – Līva Rubene apraksta britu jauno vilni, ko "Arsenālā" pārstāvēs Tonija Ričardsona filma "Gargabalnieka vientulība" (1962), bet Sanita Grīna stāsta par japāņu avangarda pazaudēto lappusi – 1926. gada mēmo filmu "Lappuse neprāta".

Vēl diviem jaunā žurnāla materiāliem sakars ar "Arsenālu" ir pastarpināts – Zane Balčus iedvesmojusies no Foruma konkursā iekļautās Ežēna Grīna filmas "Portugāļu mūķene" un pēta tēmu mūķenes un kino. Savukārt rubrikā "Latvijas intervija" intervēts režisors Andris Gauja begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting, kura dokumentālās filmas "Ģimenes lietas" pirmizrāde notiks "Arsenāla" ietvaros.

Protams, žurnālā ir arī materiāli par citām tēmām – piemēram, "Kino Rakstu" rūpīgi kopto tēmu par Latvijas filmu nozari turpina fragmenti no režisora Anda Miziša topošā maģistra darba par tēmu "Filma kā produkts", šoreiz koncentrējoties uz izplatīšanas problēmām.

Māra Martinsona filmu "Amaya", kas nupat piedzīvojusi pirmizrādi, atspoguļo fotoreportāža par filmēšanu Honkongā; Mārtiņš Slišāns turpina savus pētījumus, šoreiz par Kristofera Nolana filmu "Pirmsākums", savukārt Dita Rietuma izpētījusi pavisam nezināmu lappusi pasaules kinovēsturē – Rīgā dzimis Holivudas režisors Boriss Ingsters, kuru var uzskatīt par film noir aizsācēju.

Jūlijā Latvijā viesojās japāņu animācijas režisore Maja Jonešo, viņu intervējusi Zane Balčus, bet divi citi materiāli stāsta par līdzīgā idejā balstītiem projektiem – Ilonas Bičevskas producēto dokumentālo filmu "15 stāsti par jauno" un Elvitas Rukas un Aijas Bley veidoto portālu "15 jukušas avis".

Jaunajā numurā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas Jubilāri Latvijā un Jubilāri pasaulē, konkurss Ko tu zini par kino?

Žurnāls Kino Raksti nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī Jāņa Rozes un "Valtera&Rapas" grāmatnīcās, kinoteātros "Rīga" un "K.Suns", galerijā "Istaba" un citur, internetā – www.apgadsmansards.lv. Žurnālu var abonēt Latvijas Pastā, abonēšanas centrā "Diena" un mājaslapā www.apgadsmansards.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!