Kinoskolas telpās 13. janvāra ielā 33, 3.novembrī plkst. 18:00 varēs noskatīties amerikāņu kino klasiku – režisora Elijas Kazana filmu "Ilgu tramvajs" ar izcilajiem aktieriem Vivjenu Lī un Marlonu Brando galvenajās lomās, portālu "Delfi" informē kinoskolas pārstāvji.

Filma ir amerikāņu dramaturģijas klasiķa Tenesija Viljamsa lugas ekranizācija, tā savulaik bija nominēta 12 "Oskara" balvām, bet ieguva četrus "Oskarus". Par šīs filmas nozīmi pasaules kultūras kontekstā stāstīs kino un teātra zinātnieks Normunds Naumanis.

Šogad aprit 70. gadi kopš filmas "Ilgu tramvajs" tapšanas, kas kļuva par virsotni gan režisora Elijas Kazana, gan britu aktrises Vivjenas Lī, gan amerikāņu aktiera Marlona Brando daiļradē. Turklāt atšķirībā no Vivjenas Lī, kas Holivudu jau bija iekarojusi ar Skārletas Lomu epā "Vējiem līdzi" (1939), Marlonam Brando "Ilgu tramvajs" (1951) kļuva par pirmo nozīmīgo filmu. Tā ļāva viņam kļūt par vienu no izcilākajiem 20 gs. amerikāņu aktieriem, novatoriskas aktiertehnikas, tā dēvētās "metodes" īstenotājiem. Nenoliedzami, vulgārā "dzīvnieciskā" Stenlija loma, kurš sagrauj trauslo Blānšu, nostiprināja arī Brando kā 50.- 60.gadu amerikāņu kino sekssimbola lomu.

Filma tiks demonstrēta angļu valodā. Vietu skaits ir ierobežots, savu dalību pieteikt kinoskola@kinoskola.lv

"Ilgu tramvaja" skate notiek Kinoskolas un ASV vēstniecības rīkotajā pasākumu ciklā, kas piedāvā ieskatu ASV kino klasikā.

Novembrī Kinoskolā notiks arī citas lekcijas, kas veltītas ASV kino pagātnei un tagadnei. Nākamā lekcija paredzēta 10. novembrī, kad Dāvis Sīmanis stāstīs pa ASV mūsdienu dokumentālā kino problemātiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!