Foto: Publicitātes foto

No 21. septembra "Kino Citadele" un no 11. oktobra "Splendid Palace" uzsāks demonstrēt īpašu īsfilmu programmu "6 stiķi", kurā apkopotas sešas pēdējā laika labākās, Nacionālajā kino festivālā "Lielais Kristaps 2012" nominētās Latvijas īsfilmas, portālu "Delfi" informē sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Krivade.

Skatītāji vienkopus varēs noskatīties tikko prestižajā kino festivālā "Raindance Film Festival" iekļauto Unas Rozenbaumas darbu "Logs", Dāvja Kaņepes "Noklausīšanos", Ilzes Kungas-Melgailes "Gaismas zīmes", Paula Ķestera "Personību veikalu", Elīnas Eihmanes filmu "Gūtenmorgens un trešā acs", kā arī Lielā Kristapa ieguvēju - Ivo Brieža īsfilmu "Filma".

Unas Rozenbaumas mistikas apdvestā īsfilma "Logs" aizved uz aizgājušo gadsimtu – jauns pilsētas švīts uz nervu sabrukuma robežas ierodas krāšņā lauku muižā. Cerētā miera vietā viņu sagaida jauna sieviete, kura atklāj viņam kādu noslēpumu. Skatītājs uzzinās, vai un kā vīrietis spēs mīklu atrisināt.

Dāvja Kaņepes "Noklausīšanās" ir stāsts par konservatorijas absolventu, vijolnieku Džakomo, kas iztur muzikalitātes testu dīvainas imigrantu komisijas priekšā. Mūziķis pat nenojauš, ka tik sen lolotā darba iegūšanai savā profesijā, viņu sagaida vēl lielāks pārbaudījums.

Ilzes Kungas īsfilmā "Gaismas zīmes" tiek risināta komiska drāma par divām pasaulēm. Tā ir cīņa starp realitāti, kuru konstruē sievietes neatlaidīgie mēģinājumi iekarot noskatītā vīrieša simpātijas, un fantāziju, kurā dominē viņu abu zaļi dzelteni sarkanās kā luksofors ilūzijas.

Īsfilmā "Personību veikals", kuras autors ir Pauls Ķesteris, galvenā varone Īda nopērk sev jaunu personību, lai glābtu laulību. No noslēgtas un pakļāvīgas būtnes viņa kļūs par sevi pārliecināta un drosmīga sieviete. Bet vai šīs izmaiņas noved pie rezultāta, ko viņa gaidījusi?

Elīnas Eihmanes īsmetrāžas spēlfilma "Gūtenmorgens un trešā acs" ir traģikomēdija par vīrieti, kas vēlas uzlabot redzi, un – lai to izdarītu – galvenais varonis dodas psihodēliskā ceļojumā ar mērķi atvērt trešo aci. Diemžēl, ne viņa ģimene, ne draugi nav mierā ar Gūtenmorgena ķēmīgo izskatu. Nākas aci vērt ciet.

Ivo Brieža un Māras Ķimeles īsfilma "Filma" šogad ieguva "Lielo Kristapu". Tajā trīs jauni vīrieši dodas uz vientuļu lauku māju, lai nedēļas laikā uzfilmētu filmu, kas viņus padarīs par ievērojamiem cilvēkiem. Nevienam no viņiem nav iepriekšējās pieredzes, taču ir vajadzība mainīt dzīvi. Kad eksperiments jau šķiet pilnīgi izgāzies, viens no viņiem tiek atrasts miris. Nav skaidrs vai tā ir nejaušība, pašnāvība vai slepkavība, taču īsts līķis kadrā apmierina visus – ar to varētu sākties viņu Filma.

Programmas producente Zane Puriņa skaidro, ka īsfilmu programmas nosaukums "6 stiķi" nav nejaušība: "Kino tāpat kā kāršu spēle ir apsēstība un kaislība. "Stiķis" kāršu valodā nozīmē vinnēta izspēle, un šīs īsfilmas patiešām ir vinnējušas. Tāpat vārds "stiķis" mums saistās ar kādu atrakciju vai triku, ko skatītāji noteikti varēs piedzīvot "6 stiķu" seansos.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Kino Citadele" un "Splendid Palace" kasēs un www.forumcinemas.lv, www.splendidpalace.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!