Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 21.novembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt asinis stindzinošo trilleri "Nakts reportieris" ("Nightcrawler").

Filmas darbība risinās mūsdienu Losandželosas naksnīgajās ielās. Lū Blūms ir jauns, motivēts vīrietis, kurš, izmisīgi meklējot darbu, uzduras Losandželosas pagrīdes kriminālžurnālistikai un visām ar to saistītajām rūpēm, problēmām un azartam.

Atradis grupiņu ārštata operatoru, kuri filmē auto avārijas, ugunsgrēkus, slepkavības un citas ārkārtas situācijas, Lū izkonkurē citus nakts reportierus un iegūst labi apmaksātu darbu prestižā Losandželosas televīzijā. Saņemot palīdzību no TV kanāla direktores Ninas, Lū ātri kļūst par vienu no pazīstamākajiem nakts reportieriem ne tikai Losandželosā, bet visā Kalifornijā un pat aiz štata robežām.

Meklējot kārtējo sensacionālo stāstu, Lū pats kļūst par jaunākās sensācijas galveno varoni.

Filmas "Nakts reportieris" oficiālais treileris:

"Nakts reportieris" ir filmas "Borna mantojums" scenārista Dena Gilroja debija režisora amatā (Gilrojs ir arī aktuālās lentes scenārija autors). Filmā galveno lomu izpilda ASV Kinoakadēmijas balvas nominants Džeiks Džilenhols ("Gūsteknes", "Pirmkods", "Zodiaks", "Diena pēc rītdienas" u.c.). Līdzās viņam filmā spēlē Renē Russo ("Tors" un "Tors: Tumsas karaļvalsts") un Bils Pakstons ("Rītdienas robeža").

"Pirms pāris gadiem es izdzirdēju par Losandželosas nakts reportieriem, kuri bieži vien nakts melnumā traucas pa pilsētu ar ātrumu 100 jūdzes stundā, lai pirmie nokļūtu notikuma vietā. Mani kā scenāristu uzrunāja šo cilvēku nodarbe – tā ir ļoti interesanta pasaule.

Jau toreiz es nodomāju, ka šis būtu labs materiāls filmai, taču ideja par stāstu un scenāriju kinofilmai manā prātā tapa pakāpeniski, jo primārais mērķis bija radīt spilgtu centrālo varoni. Kad biju radījis šo tēlu, sapratu, kādā virzienā vēlos iet, un pārējie scenārija elementi "saslēdzās" vienotā un spraigā stāstā," stāsta filmas režisors Dens Gilrojs.

Pirms filmēšanas darbi varēja sākties, režisors kopā ar centrālās lomas atveidotāju Džeiku Džilenholu un lentes operatoru kopā ar reāliem nakts reportieriem devās vairākos izbraukumos, lai fiksētu šos profesionāļus darbībā.

"Tā bija tiešām asinis stindzinoša pieredze. Pirmais izsaukums bija tikko notikusi autokatastrofa, un šaušalīgie skati man ir spilgti iespiedušies atmiņā. Taču šie puiši, nakts reportieri, kas momentā bija ieradušies negadījuma notikuma vietā, profesionālā manierē nofilmēja savu materiālu, uzreiz uz vietas to samontēja, sagatavoja sižetu augšupielādei klientiem un pārdeva vairākiem TV kanāliem.

Es nenosodu viņu nodarbi, netiesāju šos puišus – viņi savā ziņā sniedz pakalpojumu, jo TV kanāli iepērk viņu veidotās reportāžas. Ja ir pieprasījums pēc šāda veida ziņām un ja TV kanālu auditorija tos skatās, tad šie puiši ir tie, kas rada piedāvājumu TV kompānijām. Protams, manas filmas galvenais varonis ir izdomāts tēls, un viņš pārkāpj "sarkano līniju". Tomēr es nemoralizēju, bet dodu filmas skatītājiem iespēju pašiem izlemt, vai viņi atbalsta šo nodarbi un galvenā varoņa rīcību, vai arī nosoda to," skaidro režisors.

Savukārt sadarbību ar centrālās lomas atveidotāju, aktieri Džeiku Džilenholu viņš raksturo kā ļoti intensīvu. "Par lomu pirmo reizi ar aktieri runājām, kad viņš filmējās izcilajā lentē "Gūsteknes", un jau tad sapratām, kādā veidā sastrādāsimies.

Džeiks lomai "Nakts reportierī" zaudēja aptuveni 13 kilogramus svara – viņa mērķis bija izskatīties patiešām izsalkušam – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē – izsalkušam pēc ekskluzīva materiāla un panākumiem, lai ko tas viņam maksātu. Džeiks cienīja manu scenāriju un tajā nemainīja nevienu vārdu. Turklāt ekstremālā svara zaudēšana bija tieši viņa ideja. Viņš filmas tapšanā sniedza nenovērtējamu darbu un atdevi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!