Foto: Kadrs no filmas

Harisons Fords, kurš 13. jūlijā atzīmēja savu 80. jubileju, droši ieskaitāms "dzīvo leģendu" kategorijā. Lai arī Forda aktiera karjera īsteni aizsākās tikai 34 gadu vecumā, nepilnas dekādes laikā galdniekam no Čikāgas izdevās iekļūt vispopulārāko un labāk apmaksāto Holivudas zvaigžņu panteonā. Harisons Fords pavisam noteikti ir viena no 80. gadu kino ikonām un vairāku paaudžu bērnības ekrāna seja, taču "karojošais pensionārs" nebūt nav devies atpūtā. Nākamgad pirmizrādi piedzīvos dēkaiņa Indianas Džonsa filmu sērijas piektā daļa, kurā aktieri atkal redzēsim pilnā kaujas gatavībā.

Par savas aktiera karjeras spožo gājumu Harisons Fords vairākās intervijās izteicis pateicību veiksmei un nejaušībai. "Man ir ļoti, ļoti paveicies. Ārkārtīgi paveicies. Daudziem cilvēkiem, kas ir krietni gudrāki, talantīgāki un jaukāki par mani, nav kritusi tāda veiksme kā man," viņš atklāj sarunā ar žurnālu "GQ". Tomēr līdz panākumiem Fordam bija visai tāls ceļš ejams. Par aktiera karjeru viņš sāka interesēties jau skolas laikā, pēc tam pārcēlās uz Viskonsinu, lai koledžā studētu filozofiju. Lai arī studijas viņš nepabeidza, tieši šajā laikā apmeklētās aktiermeistarības nodarbības pārliecināja jauno censoni meklēt laimi aktiera profesijā.

Tobrīd viņš jau bija precējies, un kopā ar sievu esot sprieduši, kurp doties – uz Austrumiem vai Rietumiem. Lai izlemtu, viņi ņēmuši talkā monētu, kas uzkritusi uz Austrumiem, tomēr Fordam aukstā klimata dēļ nepavisam negribējās turp atgriezties, tāpēc ģimene pārcēlās uz Rietumkrastu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!