Foto: Pixabay/Tumisu

Straumēšanas platforma "Netflix" ir paziņojusi, ka neiekļaus savā kanālu paketē 20 Krievijas bezmaksas propagandas kanālus, ko platformai varētu piespiest darīt Krievijas likumi, raksta "Variety".

2021. gada decembrī "Netflix" tika iekļauts Krievijas masu mediju uzrauga "Roskomnadzor" audiovizuālo pakalpojumu sniedzēju sarakstā, jo tā abonentu skaits pārsniedza 100 000. Līdz ar to "Netflix" teorētiski likuma ietvaros (Krievijā dēvēts par "skatloga TV likumu") būtu spiests translēt arī 20 "obligātos" bezmaksas apraides Krievijas ziņu, sporta un izklaides TV kanālus, kas ietver "Pirmo kanālu", "NTV" un "Spa".

"Šībrīža situācijā mums nav nekādu plānu pievienot šos kanālus mūsu platformai," norādīja "Netflix" pārstāvis. Tiesa, minētais likums vēl nav pilnībā stājies spēkā, klīst spekulācijas, ka tam jānotiek 1. martā. Šobrīd "Netflix" turpina sniegt savu pakalpojumu Krievijā, vienlaikus rūpīgi sekojot līdzi situācijai. Straumēšanas platforma savu lokalizāciju Krievijā radīja tikai mazliet vairāk nekā pirms gada – ar lietotāju interfeisu un krievu valodā un vietējo norēķinu iespēju. Krievijā nav "Netflix" pārstāvniecības vai darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!