Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nākamā gada 12. martā gaidāmo ASV kinoakadēmijas balvas "Oskars" ceremoniju vadīs komiķis un TV sarunu šovu vadītājs Džimijs Kimmels, vēsta ārvalstu mediji.

Pazīstamā TV seja un jokdaris jau paudis, ka cer uz mazāk skandalozu pasākumu nekā pērn, kad aktieris un "Oskara" balvas saņēmējs Vils Smits iepļaukāja vakara vadītāju Krisu Roku.

Šī nav pirmā reize, kad Kimmels vadīs prestižo kino nozares pasākumu. Viņš iepriekš to darījis 2017. un 2018. gadā – pirms ASV kinoakadēmija izlēma uz trīs gadiem iztikt bez ceremonijas vadītāja vispār.

Tomēr "Oskaru" ceremonijas reitingi pēdējos gados ir kritušies, savukārt 2022. gada ceremonija, kas atkal notika ar vadītāju un pēc pandēmijas ierobežojumiem pilnā krāšņumā, jau uzrādīja reitingu uzlabojumus.

Savā paziņojumā Kimmels pauž, ka trešo reizi tiks uzaicinātam vadīt "Oskaru" ceremoniju reizē ir gan gods, gan slazds. "Tomēr esmu priecīgs, ka Akadēmija mani tik ātri uzaicināja pēc tam, kad visi labie (vadītāji) bija atteikuši," sev ierastajā garā pajokoja Kimmels.

Savukārt ceremonijas producenti pauduši, ka ir supersajūsmināti, ka Džimijs Kimmels ir atgriezies uz globālās skatuves. "Mēs zinām, ka būs jautri, un esam gatavi uz visu."

Jau ziņots, ka Šogad ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvas procesi atgriezušies normālajā ritmā, kāds tas bija pirms pandēmijas - paplašināts pretendentu saraksts tiks paziņots 21. decembrī, galīgais nomināciju saraksts – 2023. gada 24. janvārī. "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija notiks 12. martā. Latvija "Oskara" balvai ir pieteikusi Viestura Kairiša filmu "Janvāris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!