Iepriekšējā nogalē kinoteātrī "Kino Bize" norisinājās pirmizrāde pašmāju satīrai "Ragana", kas ir režisora Jāzepa Podnieka pirmā pilnmetrāžas dokumentālā filma, kas iepazīstina ar vairākām Latvijā sastaptām raganām un to burvestībām. Nākamais seanss plānots svētdien, 5. jūnijā pl. 18:00.

Filmas režisors un filmas galvenais varonis Jāzeps Podnieks mazliet vairāk kā stundu garajā kinostāstā dodas ciemos pie sešām Latvijas spēcīgākajām raganām, lai rastu atbildes uz svarīgākajiem dzīves jautājumiem par mīlestību, seksualitāti, maģiju un būšanu patiesam pret sevi. "Ragana" ir režisora pirmā pilnmetrāžas dokumentāla filma, kura saīsinātā un cenzētā versijā iepriekš bija skatāma interaktīvajā televīzijā "Tet+", kā arī izrādīta starptautiskajā Francijas festivālā "Signes de Nuit".

"Ragana" filmēta vienu gadu uz kasešu videokameras. Tās operators ir Ritvars Bluka, producente Biruta Elīza Kirmuška, skaņu operators Niklāvs Dāvis Kotovičs un orģinālmūzikas autors Pēteris Narubins. Ar operatoru Bluku un komponistu Narubinu Jāzeps Podnieks strādājis arī pie savas otrās filmas, sirreālas drāmas "Negaiss", kura Nacionālās kino balvas pasniegšanas ceremonijā Lielais Kristaps tika atzīta par gada labāko īsmetrāžas spēlfilmu. Pašlaik Podnieks strādā pie divām Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura darba filmām. To izrādīšana plānota šī gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!