Rīgas Starptautiskais kino festivāls ("Riga IFF") aicina kinoskatītājus vecumā no desmit līdz 12 gadiem piedalīties "Riga IFF" programmā "Bērnu brīvdienas/Kids Weekend" redzēto filmu apspriešanā un vērtēšanā, piesakoties dalībai kinofestivāla bērnu žūrijā.

Tieši žūrijas pārstāvji 17. oktobrī un 18. oktobrī izvēlēsies labākos programmā "Bērnu brīvdienas/Kids Weekend" izrādītos darbus un tos apbalvos "Riga IFF" noslēguma ceremonijā.

Lai pieteiktos dalībai žūrijā, kinoeksperta lomā jāiejūtas jau pirms festivāla - pieteikumi mīļākās filmas apskata formā video vai zīmētā formātā tiks gaidīti jau pirms festivāla. Pieteikumus var publicēt sociālajos medijos "Facebook" un "Twitter", atzīmējot ar mirkļbirku "#RigaIFF_Berniem", vai sūtīt uz e-pasta adresi "info@rigaiff.lv". Pieteikumi tiek gaidīti līdz 9.oktobrim.

Žūrijas dalībnieki tiks izvēlēti konkursa kārtā.

Programmā "Bērnu brīvdienas/Kids Weekend" būs skatāmi Ziemeļvalstu, Igaunijas un Latvijas jaunākie kinodarbi, tostarp paredzēta latviešu animācijas filmu cikla "Lupatiņi" pirmizrāde. Festivāla programmā būs arī diskusija "Bērnu kino: žanrs un izglītība", kas notiks 17. oktobrī plkst.17. 30, un animācijas darbnīcas, kas abās festivāla dienās sāksies plkst. 12.

Kā ziņots, "Riga IFF" norisināsies no 15. oktobra līdz 25. oktobrim. Tā centrālā norises vieta būs "Splendid Palace", kur ik dienu notiks ne tikai filmu seansi abās kinozālēs, bet arī dažādi pasākumi. Festivāla eksperimentālā kino un īsfilmu seansus izrādīs jaunatvērtajā "Kino Bize". Kopumā festivālā būs skatāmas 90 filmas deviņās dažādās programmās.

Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties festivāla mājaslapā.

Biļetes uz "Riga IFF" seansiem nopērkamas festivāla mājaslapā un "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!