Foto: LETA

Sestdien, 29. novembrī plkst. 12 pie kinoteātra "Splendid Palace" visi interesenti aicināti uz Kino skrējienu, lai kino noskaņās sagaidītu Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF). Šoreiz Kino skrējiena maršrutā ieplānots ne vien apskatīt slavenu filmu uzņemšanas vietas Rīgas centrā, bet arī populāru Latvijas filmu aktieru un režisoru piedalīšanos. "Pēdējo gadu lielākajam un aizraujošākajam kinomaratonam jāsagatavojas laicīgi – tik plaša jaunāko un aktuālāko latviešu un Eiropas filmu programma, kā 2.–12. decembrī, no kino skatītāja prasa zināmu izturību. Tieši tādēļ ir pat simboliski, ka Rīgas Starptautisko kino festivālu sagaidām ar vēl kādu, uz izturību un kino izpēti vērstu aizraujošu aktivitāti – Kino skrējienu," saka Riga IFF direktore Sonora Broka.

Maršrutu pamatā ir Rīgas Kino muzeja izstrādātā digitālā kino karte un skrējiens piedāvās iziet "Vecrīgas" un "Dailes" takas.

Kino skrējiena dalībniekiem ir iespēja izvēlēties sev piemērotu distanci: skrējējiem 7 km aplis (Dailes teātris, Krāsotāju iela, Merķeļa iela), aktīvajiem gājējiem un nūjotājiem 5 km aplis (Ģertrūdes baznīca, Tērbatas iela), savukārt pastaigas grupai būs iespēja nesteidzīgā solī veikt ap 3 km garu distanci.

Visi maršruti piedāvās ne vien izkustēšanos profesionālu treneru vadībā, bet arī iespēju uzzināt interesantus faktus par filmu uzņemšanas vietām un klātienē satikties ar Latvijas jaunāko filmu aktieriem. Savu dalību sportiskajā kino pasākumā jau apstiprinājuši filmas Andra Gaujas "Izlaiduma gads" režisors un aktieri, tāpat būs iespēja satikt arī Jāņa Norda veidotās filmas "Mammu, es tevi mīlu" filmēšanas grupas dalībniekus. Turklāt pēc skrējiena, pie tējas tases būs iespēja uzdot jautājumus arī par Rīgas Starptautisko kino festivālu tā organizatoriem un satikt digitālās kino kartes veidotājus no Rīgas Kino muzeja. Aicināts jebkurš interesents neatkarīgi no sportiskās sagatavotības. Dalība ir bezmaksas.

Tiekamies pie kino "Splendid Palace" (Elizabetes iela 61) sestdien, 29. novembrī plkst. 12.

Kino skrējienu rīko Brīvdabas Sporta Klubs un "Action PR Latvija" sadarbībā ar Rīgas Kino muzeju un Rīgas Starptautisko kino festivālu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā 13. decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē. 

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) ietvaros notiks Latvijas nacionālais filmu festivāls "Lielais Kristaps 2014", tiks rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai izvirzīto filmu programma un Eiropas filmu retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, Krievijas dokumentālo filmu festivāla programma "Artdocfest/Riga", Rīgas Kino muzeja programma "Kino 1914", filmu festivāla 2ANNAS īpaši Riga IFF sarūpētas filmu programmas un scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā Kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma – "Riga Meetings" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!