Paradoksāli, taču apstākļu sakritība, kuras rezultātā pāris draugu nevainīga ākstīšanās mājas ballītē, no sirds izsmejot gada sliktākās Holivudas studiju radītās filmas, kļuva par visas pasaules medijos atspoguļotu pasākumu, atgādina pašas “sapņu fabrikas” izlolotu veiksmes stāstu. Šogad “Zelta avenes” godalgai un ceremonijai aprit jau 40 gadi, un laika gaitā tās rezultāti kino cienītāju vidū tikuši gaidīti ar ne mazāku interesi kā pašas oficiālās ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana.

Tas gan nenozīmē, ka "Zelta avene" būtu zaudējusi savu pašironiju un sākusi uztvert sevi pārāk nopietni, tomēr tās visvairāk "pagodinātie" aktieri ir publiski sūdzējušies par "Zelta avenes" ietekmi uz karjeru. 80. un 90. gadu zvaigzne Edijs Mērfijs pavisam nesen atklāja, ka nolēmis paņemt ilgāku pauzi no kino tieši pēc visu laiku sliktākā aktiera "Zelta avenes" saņemšanas 2010. gadā. Lai gan paši kino veidotāji to visbiežāk izvēlas ignorēt, no "Zelta avenes" aizbēgt nav iespējams – šis fakts tiek atspoguļots konkrētās filmas, aktiera vai režisora vikipēdijas un "IMDB" lapās, kā arī daudzos citos materiālos, ko publicē cienījami pasaules mediji. Taču intriģējošākais jautājums, protams, saglabājas – vai "Zelta aveni" patiešām ir saņēmušas tikai sliktākās Holivudas filmas un aktieri?

Lai meklētu atbildi uz šo jautājumu, droši vien ir vērts atgriezties pie "Zelta avenes" pirmsākumiem 1981. gada 31. martā, "Oskaru" ceremonijas vakarā, kādas visnotaļ parastas Losandželosas privātmājas viesistabā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!