Foto: AFP/Scanpix/LETA

Holivudas aktieris Šons Penns turpina aktīvi atbalstīt Ukrainu un tās prezidentu Volodimiru Zelenski, vairākos ASV televīzijas raidījumos izsakot savu apbrīnu par Ukrainas līderi un viņa vadītās valsts panākumiem cīņā pret uzbrucēju Krieviju. Penns, kurš pašā kara sākumā uzturējās Ukrainā, lai veidotu dokumentālo filmu par invāzijas gaitu, atgriezies ASV, lai veicinātu savas valsts sniegto atbalstu Ukrainai, raksta "Guardian".

Aktieris nesen piedalījās kanāla MSNBC raidījumā "Pēdējais vārds ar Lourensu O'Donelu", kurā apstiprināja savu pārliecību, ka Ukraina "šo visu uzvarēs... tas ir pilnīgi skaidrs." Viņš īpaši izcēla ukraiņu vienotību: "Šis ir satriecošs brīdis pasaules vēsturē... Viņi skatās viens uz otru un zina, ka ir kopā tajā visā."

Zelenskim un ukraiņu vienotībai jākalpo par iedvesmu amerikāņiem, norāda Penns, un tas rāda ceļu, kā Amerikai pārvarēt desmitiem gadu ilgušo sašķeltību. "Tā ir patiesa runas brīvība un līderība, kas ir arī aizkustinoša. Un šo aizkustinājumu mums jāspēj pārcelt uz ASV, kas šobrīd atrodas uz robežas ar kļūšanu par populistu pakalpiņu nāciju. Mums jāspēj atgriezties uz pareizā ceļa un jāsaprot, ka Ukrainā ar visu tās daudzveidību ir tāda vienotība, kādu mēs mūsdienās neesam redzējuši."

Februārī pasaule uzzināja, ka Šons Penns uzturas Ukrainā, lai veidotu dokumentālo filmu, un viņš bija preses konferencē Kijevā dienā, kad sākās Krievijas iebrukums. Tobrīd Zelenskis izplatīja paziņojumu, kurā izteica lielu pateicību un atzinību Holivudas aktierim: "Šons Penns ir to cilvēku starpā, kuri šodien atbalsta Ukrainu, paši atrodoties Ukrainā. Mūsu valsts viņam ir pateicīga par šādu drosmi un godīgumu."

Cita starpā, Penns arī aicinājis kādu pasaules miljardieri ziedot naudu mūsdienīgu iznīcinātāju iegādei Ukrainas gaisa spēkiem, kā arī kategoriski pieprasīja, lai Zelenskim tiktu sniegta iespēja teikt uzrunu "Oskaru" ceremonijā, solot, ka pretējā gadījumā publiski izkausēs savus "Oskarus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!