Foto: AP/Scanpix

Režisors Stīvens Spīlbergs (attēlā) attteicies no studijas "Warner Bros." uzaicinājuma veidot filmu "Gods and Kings" par pravieti Mozu, raksta ārvalstu prese.

Pārunas ar režisoru filmu studija uzsāka jau 2011. gada septembrī. 2012. gada sākumā izskanēja pirmās ziņas, ka režisors darbam piekritis. Tomēr Spīlbergs izlēmis koncentrēties uz citiem projektiem, galvenokārt dauzsēriju filmu par Napoleonu pēc Stenlija Kubrika cenārija.

Studija "Warner Bros." ziņo, ka neatteiksies no projekta par pravieti Mozu un jau uzsākusi sarunas ar "Oskaroto" režisoru Angu Lī. ("Pi dzīve", "Kuprainais kalns").

Vērienīgās filmas "Gods and Kings" scenārijs jau ir gatavs, to rakstījuši Maikls Grīns Stjurats Heizelends. Jau iepriekš ziņots, ka filma tiks veidota reālistiska, bet izskaistinājumiem.

Paralēli filmai "Gods and Kings" top vēl viena filma par Mozu, ko veido režisors Ridlijs Skots. Šī filma vairāk akcentēs Mozus dzīves mazāk zināmās epizodes, piemēram, viņa attiecības ar faraonu Ramzesu II , kurš pēc vairāku pētnieku domām figurē Vecajā derībā.

Jau ziņots, ka līdz šim jaunākā Stīvena Spīlberga filma ir "Linkolns" ("Lincoln") – biogrāfiska drāma par ASV prezidentu Abrahamu Linkolnu. Tā šogad tika nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" 12 kategorijās, saņemot divas zeltītās statuetes – par labāko mākslinieka inscinētāja darbu, un labāko aktieri galvenajā lomā – Danielu Deju Luisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!