Foto: Publicitātes foto
Filmu studijas "Rija" vadītājs Vilnis Kalnaellis devies uz starptautisko televīzijas tirgu MIPCOM Kannās, lai piedāvātu ārvalstu televīzijas kanāliem Latvijas filmas, kā arī Latvijā iemīļoto televīzijas šovu "Sirmais. Kulta ēdieni", vēsta filmu studijas pārstāvji.

Līdzās sadarbībai ar producentu kompāniju "Paedis.lv" par šova "Sirmais. Kulta ēdieni" izplatīšanu, šoruden uzsākta vēl viena jauna sadarbība – ar filmu studiju "Atom Art" par jau starptautisku atzinību guvušo animācijas filmu "Ursus" (rež. Reinis Pētersons), "Starptautiskā tēva diena" (rež. Edmunds Jansons) un "Kora turneja"( rež. Edmunds Jansons) izplatīšanu.

Tirgus laikā Kalnaellim paredzētas vairākas tikšanās. Interesi par Mārtiņa Sirmā televīzijas šovu izrādījis Meksikas raidorganizācijai "TV Azteca" piederošais televīzijas kanālu tīkls "Azteca America", kura auditorija ir spāniski runājošie ASV iedzīvotāji.

Kā allaž interesi izpelnījušās arī Latvijas animācijas filmas. Tirgū plānota saruna par iespējamo sadarbību ar Argentīnas izglītības ministrijas televīzijas kanāla "Pakapaka" pārstāvi, kurš atzinīgi novērtē  "Rija" animācijas filmu estētisko un saturisko kvalitāti un vēlas pārrunāt kopprodukciju iespējas.

Paralēli plānotas arī sarunas ar iespējamiem sadarbības partneriem par šobrīd attīstības fāzē esošo
Filmu studijas "Rija" projektu – pilnmetrāžas animācijas filmu "Ābolu pīrāgs" (rež. Reinis Kalnaellis), kas tiks veidota, izmantojot starptautiski atzītās animācijas īsfilmas "Kad āboli ripo" (rež. Reinis Kalnaellis) tēlus un stilu.

Starptautiskais tirgus MIPCOM Kannās norisinās no pirmdiena līdz ceturtdienai. Uz to ieradušies vairāk nekā 4000 pārstāvji no televīzijas kanāliem un interneta platformām, kuri vēlās iegādāties spēlfilmas, dokumentālās filmas, animācijas filmas, seriālus, televīzijas šovus, televīzijas formātus, kā arī citu saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!