Foto: Publicitātes foto

Rīga 2014 projekta "Dzimuši Rīgā" ietvaros trešdien, 2.jūlijā, kinoteātrī "Splendid Palace" notiks kinovakars "Rīgas Gidons". Tajā tiks atspoguļota rīdzinieka Gidona Krēmera dzīve un darbs dokumentālajā un mākslas kino. Tiks demonstrētas gan dokumentālās filmas par Gidonu Krēmeru un "Kremerata Baltica", gan fragmenti no mākslas filmām ar Gidonu Krēmeru Paganīni u.c. lomās. Kinovakars sāksies plkst. 20. Biļetes maksā 3 eiro un tās iegādājamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Kā portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji, foto, kino, video arhīvu apkopojumu sagatavojusi kinorežisore Laima Žurgina. No bagātā Rīgas kinostudijas arhīvu, Latvijas Televīzijas un neatkarīgo studiju arhīvu klāsta režisore izvēlējusies tikai nelielu daļu, kas raksturo Gidona Krēmera Rīgas sajūtu. Tieši šī netveramā Rīgas kā māju sajūta starp mīļām, bet tomēr tālām metropolēm ir atslēga šim projektam, kam devīze "Dzimuši Rīgā".

Savukārt pirms kinovakara notiks Gidona Krēmera grāmatas "Vēstules jaunajai pianistei" atvēršana. "Vēstules jaunajai pianistei" ir jau ceturtā Gidona Krēmera grāmata, kas iznāk latviešu valodā. Kā parasti, pirmizdevums ir Krēmera dzimtajā ģimenes valodā - vācu, kam seko tulkojumi dažādās pasaules tautu valodās.

Šajā grāmatā izcilais mūziķis dalās pārdomās, kas viņu ir nodarbinājušas visu mūžu - kāds ir ceļš uz panākumiem, kāda mēdz būt maksa par to un vai panākumi var būt mākslinieka mērķis. Grāmatas atvēršana paredzēta pirms kinoseansa, un tiem, kuri atnāks agrāk, būs iespēja saņemt mākslinieka autogrāfu.

Koncertu un pasākumu cikls "Dzimuši Rīgā" akcentē Rīgu kā saistošo – šobrīd izcilās pasaules mūzikas zvaigznes vienojošo vietu. Vietu, kurā šie izcilie mākslinieki ir uzsākuši savas muzikālās gaitas, un vietu, kas devusi Eiropai un visai pasaulei tik daudz lielisku mūziķu.

Koncertcikla "Dzimuši Rīgā" kulminācija būs 6.jūlija koncerts skvērā pie Latvijas Nacionālās operas, kad uz īpaši veidotas brīvdabas skatuves satiksies Rīgā dzimušās pasaules mūzikas zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!