Foto: Kadrs no video

Šī gada 3. oktobrī Latvijas pirmizrādi piedzīvos jauna filma – Uģa Oltes debija spēlfilmas žanrā – mitoloģiskais trilleris dabā "Upurga". Filma tapa īpašās vietās savvaļā, paļaujoties un pakļaujoties dabas spēkiem. Režisors un scenārists Uģis Olte šo kinodarbu ir nosaucis par "jauna vīrieša iniciāciju vissenāko dabas spēku priekšā". Kā tapa filma, kādus pārbaudījumus nācās izturēt aktieriem un visai uzņemšanas komandai – īpašās seriāla epizodēs pēta stāstnieks Gustavs Terzens. Piedāvājam noskatīties seriāla ceturto epizodi. Seriāla trešo epizodi var noskatīties šeit, bet pirmo un otro – šeit.

Šajā sērijā filmēšanas laukuma reportieris Terzens ir kļuvis par šoferi – pārvada aktierus un dažādas filmas uzņemšanai nepieciešamās lietas. Sarunā ar režisoru Uģi Olti viņi noskaidro, ka filmā upe ir sieviete un vispār visa daba ir sieviete. Savukārt producentam Uldim Cekulim vienlaikus top tik daudz filmu, ka viņš guļ un ceļas ar tām. Savukārt par "Upurgu" viņš saka – šī filma neesot par mazbudžeta. Tā topot par mikrobudžetu. Par filmas tumši pasakaino noskaņu stāsta viens no scenārija autoriem – Lukass Abrahao (Lucas Abrahao), bet Terzens komentē auto izvēli filmēšanas laukumā, tincina par labākajam sēņu vietām un secina – puķīte ir pavediens pie kā jāturas.

Jau ziņots, ka filmas "Upurga" galvenais varonis ir piedzīvojumu gids Andrejs. Viņš mežonīgas upes ielejā pazaudē savu māsu un viņas kolēģus – reklāmu filmēšanas grupu. Viņi nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, kam piemīt neprātīgs spēks.

Lomās – Igors Šelegovskis, Inga Tropa, Elvita Ragovska, Reinis Boters, Mortens Traaviks, Uģis Prauliņš u. c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!