Foto: Publicitātes attēli
Piektdien, 11. februārī, pēc tikšanās Nacionālajā Kino centrā (NKC), kurā ekspertu komisija izvērtēja projektu pieteikumus šā gada 4. janvārī izsludinātajam animācijas projektu konkursam, NKC vadītāja Ilze Gailīte Holmberga apstiprināja konkursa rezultātus, portālu "Delfi" informē NKC pārstāvji.

Konkursā tika pieteikti četri projekti, un saskaņā ar NKC lēmumu, visiem piešķirts arī finansējums.

Konkursa finansējums, kura kopējā summa ir 156 400 latu, sadalīts sekojošiem projektiem:

Filmas "Lācis" (SIA "Atom Art", rež. Reinis Pētersons) pabeigšanai - 16 500 Ls.

Filmas "Lote un Mēness akmens noslēpums" (SIA "Filmu studija RIJA", rež. Heiki Ernits, Janno Poldma) pabeigšanai - 62 000 Ls.

Filmas "Smilšu kaste" (SIA "Lunohod", rež. Vladimir Leščiov) pabeigšanai - 39 900 Ls.

Filmas "Zelta zirgs" (SIA "Filmu studija RIJA", rež. Signe Baumane, Valentas Askinis) ražošanas turpināšanai - 38 000 Ls.

Konkursa mērķis bija atbalstīt ražošanas turpināšanu vai pabeigšanu NKC iepriekš finansētiem īsmetrāžas un pilnmetrāžas animācijas filmu projektiem, kuru ražošana ir uzsākta un kuri saskaņā ar NKC noslēgtajiem finansēšanas līgumiem par projekta īstenošanu ir saņēmuši finansējumu filmas ražošanas posmam.

Ekspertu komisija sastāv no trīs deleģētiem pārstāvjiem – pa vienam no Latvijas Kinoproducentu asociācijas, Latvijas Kinematogrāfistu savienības un Nacionālā Kino centra. Šajā konkursā iesniegtos projektus vērtēja Zane Dzene (LKS pārstāve), Roberts Vinovskis (LKPA pārstāvis) un Uldis Dimiševskis (NKC pārstāvis).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!