8. un 9. jūnijā Pļaviņu Kultūras centrā būs skatāmas izrādes "Kaimiņš" un "Vientuļas planētas sala", kurās galveno lomu spēlē Ģirts Krūmiņš, "Delfi" informē pasākumu rīkotāji.

Savā pilsētā aktieris vēl nekad nav uzstājies; kopā ar Jauno Rīgas teātri (JRT), kurā viņš spēlēja gandrīz visu mūžu, Krūmiņš ir apceļojis puspasauli, bet uz Pļaviņu kultūras centra skatuves vēl nekad nav kāpis.

Pirms diviem gadiem aktieris aizgāja no JRT, un pagājušajā sezonā viņš kā neatkarīgs aktieris iestudēja divas izrādes – "Kaimiņu" un "Vientuļas planētas salu".

Izrādi "Kaimiņš", kurā Ģirts Krūmiņš spēlē kopā ar Emīlu Krūmiņu, režisēja Liena Šmukste. Tās pirmizrāde notika Kuldīgā, kur Ģirts pašlaik dzīvo. Izrāde stāsta par divu kaimiņu nesteidzīgu sarunu par vienkāršām lietām, aiz kurām slēpjas katra cilvēka vientulība.

"Vientuļas planētas sala" arī stāsta par vientulību un ir aktiera monologs stāvizrādes formātā. Tajā Krūmiņš stāsta par nošķirtības periodu no teātra, par garo ceļojumu uz Austrumiem un atgriešanos pie sevis. Kā norāda pasākumu rīkotāji, Krūmiņam šīs izrādes spēlēšana tieši Pļaviņās ir svarīgs notikums, tur viņš pavadīja bērnību, un arī tas tiek pieminēts izrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!