Foto: LETA
Turpinot ikgadējo tradīciju, arī šogad no 5. līdz 28. augustam Valmieras drāmas teātris ar astoņām izrādēm viesosies Rīgā – Latvijas Nacionālajā teātrī un Dailes teātrī, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Biļešu tirdzniecība uz viesizrādēm, kā arī uz augusta repertuāra izrādēm Valmierā, tiks uzsākta 8. jūnijā visās "Biļešu paradīzes" kasēs un izrāžu norises vietās.

Viesizrādes šovasar notiks režisora Oļģerta Krodera 90. gadu jubilejas zīmē. Pirmo reizi Rīgā varēs redzēt izrādes no Valmieras teātra "zelta fonda" – Krodera izcilās Šekspīra interpretācijas "Karalis Līrs" (2006) un "Hamlets" (2008). Abi iestudējumi savulaik nominēti kā "Spēlmaņu nakts" Gada izrādes, bet "Karalis Līrs" arī saņēmis 2006./2007. gada sezonas labākās izrādes balvu. Nacionālajā teātrī viesizrādes sāksies ar Oļģerta Krodera mūža lugu "Hamlets", ko viņš iestudējis četras reizes visos sev nozīmīgajos teātros: divreiz Valmieras (1972 un 2008), Liepājas (1984) un Nacionālajā teātrī (1997).

Tieši Oļģerta Krodera dzimšanas dienā, 9. augustā uz Nacionālā teātra Lielās zāles skatuves notiks izrāde "Karalis Līrs", bet vēlu vakarā valmierieši un kolēģi sveiks savu režisoru mājās.

Valmieras drāmas teātris šogad sezonu slēdz 21. jūnijā. Pēc vasaras atvaļinājuma 89. teātra sezonu (2011./2012. g.) uzsāks 1. augustā. Jaunā sezona mājās tiks atklāta 10. septembrī, kad Valmieras teātris ir iecerējis režisora Oļģerta Krodera jubileju atzīmēt plašākā lokā, kad uz Valmieru ceļu mēros bijušie kolēģi, draugi un darba biedri no visiem Latvijas teātriem, lai kopā suminātu Oļģertu Kroderu 90 gadu jubilejā, jubilejas vakaru iecerēts translēt LTV1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!