Foto: Publicitātes foto

Pēc vasaras brīvdienām teātra ”Dirty Deal Teatro” repertuārā atgriezīsies projekta ”Tests” izrādes ”Dzin” un ”Cilvēks šinelī”, portālu ”Delfi” informē Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji.

”Tests” ir ”Dirty Deal Teatro” un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projekts, kurā izrādes veido jaunie režisori un kurās spēlē Nacionālā teātra aktieri. Pirmā ”Testa” izrāde bija ”Visi mani prezidenti”, kas kļuva par gada latviešu autoru iestudējumu 2010./2011. gada sezonā un arī ”Dzin” un ”Cilvēks šinelī” šogad nopelnījušās nominācijas ”Spēlmaņu nakts” balvai.

Nākamā ”Dzin” izrāde tiks spēlēta 12. oktobrī. Tās režisors un arī scenogrāfs un komponists ir Vladislavs Nastavševs, kas par šo izrādi (arī par ”Jūlijas jaunkundze” Valmieras Drāmas teātrī) nominēts kategorijā ”Gada režisors”. Izrādē spēlē Dita Lūriņa, Jānis Āmanis, Mārtiņš Brūveris, Arturs Krūzkops un Jurģis Spulenieks, kas nominēts kā gada debitants.

Izrādes ”Dzin” pamatā ir tāda paša nosaukuma Jevgeņija Haritonova luga. Tajā aktieru trupa iestudē pasaku par ciematiņu mūzikas lādītē, kurā darbojas zēns, kam tēvs uzdāvinājis mūzikas lādīti. Tēvs pieteicis, lai lādīti nevar vaļā, jo citādi trauslais mehānisms salūzīs. Zēnu, protams, pieveic ziņkārība, viņš atver lādīti un...

Izrādes ”Cilvēks šinelī” pamatā ir Nikolaja Gogoļa stāsts ”Šinelis”. Iestudējuma režisors ir Jurijs Djakonovs, scenogrāfs – Rūdolfs Baltiņš. Izrādē spēlē Ivars Kļavinskis, Maija Doveika, Kārlis Krūmiņš un Jurģis Spulenieks. ”Cilvēks šinelī” ir izrāde par mazo cilvēku, kuram ir stabila, bet garlaicīga dzīve. Taču viss mainās brīdī, kad viņa īpašumā nonāk jauns šinelis. Šķiet, ka beidzot dzīvē ir noticis, kas svarīgs un ievērojams. Nākamā izrāde tiks spēlēta 18. oktobrī.

”Dirty Deal Teatro” un Latvijas Nacionālais teātris turpina sadarbību projekta ”Tests” ietvaros – šajā sezonā gaidāmas divas jaunas izrādes. Abi teātri radījuši arī izbraukuma izrādi-lekciju ”Kas ir teātris?”, ar ko šīs sezonas laikā viesosies dažādās Latvijas skolās, lai runātu par teātri ar vidusskolēniem.

Biļetes uz projekta ”Tests” izrādēm var iegādāties ”Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē. Izrādes notiek teātrī ”Dirty Deal Teatro”. Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12 k-2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!