Foto: Džeina Saulīte
3. oktobrī Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvoja "Tumšās alejas" krievu valodā, pēc Ivana Buņina stāstu motīviem. Izrādes režisors Georgijs Surkovs.

Kā vēsta Daugavpils teātra pārstāvji, pēc pirmizrādes režisors atzīst, ka nenoliedzami jauniestudējumā ir jūtama aizvadītā teātra festivāla - laboratorijas "Telpa - Daugavpils 2014" noskaņa, bet gala iznākums tomēr ir savādāks. Izrāde"Tumšās alejas" sastāv no sešiem Ivana Buņina stāstiem -"Madride", "Tvaikonis "Saratov"", "Kaukāzs", "Aukstais rudens", "Parīze", "Vizītkartes".

Izrāde ir muzikāla, tajā skan krievu romances ar tādu zināmu autoru kā Marinas Cvetajevas, Annas Ahmatovas un citu tekstiem.

Jauniestudējuma darbība norisinās vidē, kas līdzīga bunkuram, iestudējuma scenogrāfe - Dace Sloka. Savukārt viena no aktrisēm Natālija Kotona akcentē: "Mēs stāstam Buņinu, bet spēlējam apstākļus... Atklājam, ka ciešanu iemesls jau ir pavisam cits - cilvēki iet bojā tāpēc, ka neviens viņus nemīl."

Izrādes radošā komanda uzsver, ka iestudējuma tapšanas procesā netika aizmirsts arī par skarbajiem notikumiem kaimiņvalstī. Ivans Buņins "Tumšās alejas" sarakstīja laikā, kad Eiropa bija ierauta kara virpulī un "šī robeža ir tik tuva," atzīmē režisors.

Tuvākā izrāde - 14. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!