Foto: Elmārs Sedols

Šo piektdien, 5. augustā, plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos jaunās režisores Kristīnes Vītolas veidots darbs "Vilka melanholija", kam dots apakšvirsraksts "konference Livonijā par vilkaču jautājumu".

Izrāde "Vilka melanholija" Kristīnes Vītolas režijā tapusi, iedvesmojoties no latviešu folklorista, filologa un literāta Kārļa Strauberga 20. gs. 30. gados apkopotām vēsturiski dokumentētām liecībām par 16. un 17. gs. tagadējās Latvijas teritorijā notikušām vilkaču un raganu prāvām, par tā laika ārvalstu un vietējo garīdznieku savstarpējo polemiku, kā arī viņu neizpratni par šajā zemē dzīvojošo ļaužu pasaules uztveri un paražām. Izrādē tiek izmantotas gan oriģinālas Strauberga sniegtas ziņas un to fragmenti, gan izdomātas, aizgūtas, pārtaisītas vai pielāgotas ziņas un iespaidi.

Režija, telpa un kostīmi – Kristīne Vītola, spēlē – Armands Berģis, Artis Drozdovs, Normunds Griestiņš, Ivars Krasts, Jānis Kronis, Edgars Samītis, Jānis Sniķers un Kristīne Vītola.

Biļetes uz šo un citām Ģertrūdes ielas teātra izrādēm iespējams iegādāties, izmantojot jauno biļešu tirdzniecības sistēmu, galerijā "Istaba" vai stundu pirms izrādes sākuma teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!