Foto: DELFI

Kultūrvietā "Hanzas perons" 18. oktobrī varēs noskatīties "gandrīz dokumentālu izrādi" "Vecmāmiņu valsts", ko veidojuši dramaturgi Justīne Kļava un Evarts Melnalksnis, režisore Paula Pļavniece un teātra trupa "Kvadrifrons". Izrāde būs skatāma skatuves mākslas notikumu sērijā "Pārmija".

Izrāde "Vecmāmiņu valsts" līdz šim rādīta vien sešas reizes – Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī un Cēsīs, sarunu festivālā "Lampa". Kultūrvietā "Hanzas perons" būs pirmā iespēja iestudējumu vērot Rīgā. Līdzās teātra trupas "Kvadrifrons" aktieriem izrādē piedalīsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu koris "Vivace".

Daļēji dokumentālajā izrādē "Vecmāmiņu valsts" "Kvadrifrona" aktieri ar domubiedriem reflektē par Latvijas un Rietumeiropas sabiedrības novecošanās problēmu, šo tēmu apskatot ne tikai sociālpolitiskā, bet galvenokārt – personīgā un intīmā kontekstā caur savu vecmāmiņu skatupunktu. Izrādē dokumentālas intervijas un to radoši pārstāsti mijas ar dziesmām, sadzīviskiem dialogiem un televīzijas raidījumu estētikā izspēlētām ainām, kurās iejūtas gan aktieri, gan bērnu koris. Visus izrādē iesaistītos māksliniekus vieno īpašas un emocionāli komplicētas attiecības ar saviem vecvecākiem, īpaši – vecmāmiņām.

Dokumentālā izrāde "Vecmāmiņu valsts" "Hanzas Peronā" 18. oktobrī tiks izrādīta divas reizes – plkst. 15.00 un 19.00. Biļetes uz izrādi "Vecmāmiņu valsts" pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Savukārt tiem, kuri iegādājušies biļetes uz pavasarī plānotajām "Pārmijas" izrādēm "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, iegādātās biļetes iespējams nodot "Biļešu paradīzes" kasēs vai samainīt tās pret biļetēm uz izrādi "Vecmāmiņu valsts", kas plānota 18. oktobrī. Jautājumu gadījumā organizatori lūdz sazināties, rakstot uz e-pastu info@parmija.lv.

Kā iepriekš ziņots, skatuves mākslas notikumu sērijas "Pārmija" ietvaros ikvienam būs iespēja baudīt augstvērtīgus mākslas darbus teātra, mūzikas, mākslas vai dejas žanrā. Tās ir izrādes vai performances, kas līdz šim Latvijā rādītas tikai dažas reizes šaurā skatītāju lokā un guvušas pozitīvas skatītāju atsauksmes, kā arī ārvalstīs tapuši darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!