Arī šogad skatītājiem būs iespēja noskatīties neparasto Leļļu teātra "Skroderdienas Silmačos" iestudējumu, kurā lugas tēlus atveido lelles-dzīvnieki. Izrādes būs skatāmas 16., 17. un 19. jūnijā plkst. 18.30, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrādi pieaugušajiem, ko var skatīties arī skolas vecuma bērni, veidojuši režisori Kārlis Auškāps un Valdis Pavlovskis. Leļļu māksliniece – Ilze Vītoliņa, scenogrāfe – Anita Znutiņa-Šēve. Izrādes dziesmas aranžējis Valdis Zilveris.

Antonijas jeb Silmaču saimnieces lomā iejutīsies Lienīte Osipova, Aleksis būs Artūrs Putniņš, Kārlēns – Miķelis Žideļūns, Elīna – Baiba Vanaga, Pindaks – Anrijs Sirmais, Pindacīša – Silvija Bitere, Ieviņa – Evita Klimavičiusa, Pičuks – Pauls Anteins, Auce un Bebene – Dace Vītola, Tomuļu māte – Audra Pētersone, Dūdars un Joske – Pēteris Šogolovs, Rūdis – Edgars Kaufelds, Ābrams – Valdis Vanags, Zāra – Dana Lāce / Laila Kirmuška.

Lai gan izrāde iestudēta 2007. gadā un tikusi izrādīta jau vairākus gadus, tās režisors atzīst, ka ik reizi atgriežoties pie šī iestudējuma, aktieri to dara ar azartu un prieku, mēģinot izkopt tēlu raksturus, atrast jaunas to nianses un izpausmes veidus.

2006./ 2007. gada sezonā Leļļu teātra "Skroderdienas Silmačos" izpelnījās "Spēlmaņu nakts" žūrijas specbalvu par "Netradicionālu pieeju klasikas interpretācijai".

Biļetes uz šo un citām izrādēm jūnijā un augustā iegādājamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!