Foto: Publicitātes foto
Beļģijā dzīvojošajiem tautiešiem būs iespēja noskatīties Leļļu teātra izrādi "Snaudošā pūķa pasaka", kas tiks rādīta Latvijas Republikas Pastāvīgajā pārstāvniecībā 19.jūnijā, portālu "Delfi" informē Leļļu teātris.

Pēc japāņu tautas pasakas motīviem veidoto izrādi 2011.gadā iestudēja viesrežisore Nadežda Aleksejeva un tajā lomās darbojas Leļļu teātra aktieri Lienīte Osipova, Artūrs Putniņš, Anrijs Sirmais un Miķelis Žideļūns.

Oriģinālajā papīra leļļu tehnikā veidotā izrāde stāsta par mazo japāņu puisēnu - īkstīti, kurš dodas pasaulē, lai kļūtu liels. Izrādās, kļūstot par cirka zvaigzni un pelnot daudz naudas, tas neizdodas - lielums slēpjas attieksmē pret pasauli. Tikai tad, kad mazais zēns apjauš draudzības, izpalīdzības un nesavtības neizmērojamo vērtību, viņš iemanto patieso - sirds lielumu.

Tāpat Leļļu teātris atgādina, ka 20.jūnijā tiks izrādīta Jāņu noskaņu apvītā izrāde "Skroderdienas Silmačos", kā arī apbalvoti skatītāju balsojuma "Leļļu pavēlnieks" uzvarētāji. Par apbalvošanas ceremonijas norisi uzvarētājiem informēsim arī portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!