Foto: Publicitātes foto

Liepājas teātris savu 106. sezonu atklās 14. septembrī ar Konstantīna Bogomolova iestudēto izrādi "Stavangera" (Pulp People), kas veidota pēc M.Krapivinas lugas motīviem, portālu "Delfi" informē Liepājas teātra pārstāvji.

Kopumā šosezon paredzēti deviņi jauniestudējumi, kurus veidos septiņi režisori – gan tādi, kuriem ar Liepājas teātri ir izveidojusies veiksmīga sadarbība daudzu gadu garumā, gan tādi, kuri līdz šim Liepājas teātrī nav strādājuši.

Līdz jaunajam gadam teātrī paredzēti vēl divi jauniestudējumi – 19. oktobrī pirmizrādi piedzīvos muzikāla izrāde bērniem "Pelnrušķīte", kuru iestudēs aktieris un režisors Leons Leščinskis, savukārt 9. novembrī ar N.Vorožbitas lugas "Vijs" iestudējumu, kuram dots nosaukums "Gogols Mogols", debitēs Regnārs Vaivars.

Savukārt 6. janvārī – Dž.Dž.Džilindžers piedāvās savu versiju par vēstures visintriģējošāko un valdzinošāko sievieti – viņa režijā tiks veidota Viktora Igo luga " Lukrēcija Bordžija". Arī šosezon paredzēti divi šī režisora jauniestudējumi – 19. aprīlī pirmizrāde V. Korša komedijai "Atsaldētais".

22. februārī itāļu režisora Paolo Landi vadībā pirmizrāde paredzēta E.de Filippo lugai "Filumena Marturano".

Kā vēsta teātra pārstāvji, pavasarī Liepājas teātrī strādās arī Ģirts Ēcis, veidojot izrādi jauniešiem "Pavasara atmoda, kas pirmizrādi piedzīvos 15.martā, bet 17.maijā Valda Lūriņa režijā – sadarbībā ar Jāni Peteru un komponistu Valdi Zilveri – pirmizrāde M.Zīverta lugai "Minhauzena precības".

Pēdējais 106. sezonas jauniestudējums pirmizrādi piedzīvos 7.jūnijā, kad režisors Leons Leščinskis skatītāju vērtējumam nodos aktrises Everitas Pjatas monoizrādi "Ardievu, Atlantīda" pēc V.Freimanes grāmatas ar tādu pašu nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!