Foto: Kadrs no video

Latviešu komponista Zigmara Liepiņa un rakstnieces Andras Manfeldes kopdarbs – muzikālā drāma "Adata" – šī gada 10. februārī pirmizrādi piedzīvos Klaipēdas muzikālajā teātrī, 1. februārī raksta portāls "irLiepaja.lv".

Laikrakstā "Lietuvos Žinious" iestudējums vēl pirms pirmizrādes jau nodēvēts par "sensacionālu".

Izrādi Klaipēdā iestudē režisors Ramūns Kaubris, kurš Manfeldes un Liepiņa darbu iestudēja arī Latvijas Nacionālajā teātrī. Viņš darbu "Adata" sauc par ekstravagantu pašiznīcināšanās stāstu.

Izrādes libreta līdzautore ir lietuviete Ramute Skučaite, režisors – Ramūns Kaubris, scenogrāfs – Artūrs Šimonis, kostīmu māksliniece – Jolanta Rimkute, gaismu mākslinieks – Donats Šimonis, horeogrāfs – Aurelijs Liškausks, muzikālā vadītāja – Kristina Jatautaite, video projekciju autors – Paulis Jodzevičs.

Galvenos varoņus atveido Judita Butkīte vai Beata Ignatavičūte, kā arī dzieātājs Jeronīms Milius vai Klaipēdas muzikālā teātra grupas "el Fuego" solists Toms Pavilonis.

Uz pirmizrādi 10.februārī doties iecerējusi arī libreta autore Andra Manfelde.

Atgādinām, ka Zigmara Liepiņa un Andras Manfeldes muzikālā drāma "Adata" Latvijas Nacionālajā teātrī tika iestudēta 2007. gadā. Par šo izrādi Zigmars Liepiņš saņēmis 2006./2007.gada sezonas "Spēlmaņu nakts" balvu kā Gada mūzikas autors. Izrādes ieraksts izdots arī DVD formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!