Foto: Publicitātes foto

Šā gada 1. septembrī plkst. 18.15 projekts "Teātris.zip" sezonu sāks ar režisores Lauras Grozas–Ķiberes izrādes "Vārnu ielas republika" tiešraidi no Dailes teātra televīzijas kanālā "LTV1". Tiešraidē būs iespēja ne tikai noskatīties iestudējumu, bet arī ielūkoties teātra aizkulisēs un pasākuma "Nosvini skolas sākumu Vārnu ielas republikā!" norisēs informē "Latvijas Televīzijas" pārstāve.

"Vārnu ielas republikas" tēlos iejutīsies aktieri Lauris Subatnieks (Lūrihs), Kristīne Nevarauska (Mīce), Intars Rešetins (Jāneks), Aldis Siliņš (Peksis), Artūrs Dīcis (Osis), Dainis Grūbe (Kārlēns), Gints Grāvelis (Lips Tulians), Lauris Dzelzītis (Lielā Šprote) un citi. Iestudējums saņēmis "Spēlmaņu nakts" 2010./2011. sezonas balvu kā "gada izrāde bērniem vai jauniešiem", kā arī nominēta laikraksta "Diena" gada balvai kultūrā.

Sākot no 1. septembra, projektā "Teātris.zip" plānots rādīt 30 izrādes. LTV1 demonstrēs ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu veidotos ierakstus - Dailes teātra iestudējumu "Marija Stjuarte", Jaunā Rīgas teātra godalgoto izrādi "Zilā kalna Marta", leģendāro Tenesija Viljamsa "Ilgu tramvaju " ar Antru Liedskalniņu titullomā un citas izrādes. Tāpat sezonas laikā paredzēts ierakstīt 19 izrādes no Latvijas teātru aktuālā repertuāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!