Foto: Marko Rass
Dailes teātrī gaidāmā Timofeja Kuļabina iestudējuma "Kokvilnas lauku vientulībā" biļetes jau nonākušas sludinājumu portālā "ss.lv", kur par divām sēdvietām tiek prasīts pat 450 eiro. Informāciju par starptautisko projektu teātris atklāja vien dienu iepriekš – 18. janvārī.

"Delfi" jau ziņoja, ka Dailes teātrī top franču dramaturga Bernāra Marī Koltesa darba "Kokvilnas lauku vientulībā" iestudējums ar pasaules zvaigznēm Džonu Malkoviču un Ingeborgu Dapkunaiti galvenajās lomās. Pirmizrāde gaidāma 2022. gada maija beigās. Kopumā sezonas izskaņā plānots parādīt četras izrādes.

Kā "Delfi" pastāstīja Dailes teātra mārketinga vadītājs Marko Rass, šobrīd uz katru izrādi izpārdots 500 sēdvietu. Tas saistīts ar šā brīža valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem. Viņš atklāj, ka biļetes pēc nonākšanas tirdzniecībā izpārdotas deviņu minūšu laikā.

"Ja situācija valstī uzlabosies un maijā varēsim uzņemt lielāku skaitu skatītāju, noteikti būs pieejamas arī ierobežojumu dēļ nepārdotās vietas," saka Marko Rass.

Kā novēroja "Delfi", dažas biļetes šobrīd tiek jau tirgotas sludinājumu portālā "ss.lv" un to summa ievērojami pārsniedz sākotnējo cenu - 50 līdz 100 eiro. Par divu sēdvietu komplektu tiek prasīts 400 un 450 eiro. Tāpat vairāki pircēji vēlas iegādāties biļetes. Tomēr atgādinām, ka iegādājoties biļetes ārpus oficiālā izplatītāja piedāvājuma, pastāv risks nopirkt viltotas vai kā citādi nederīgas biļetes.

Kā sarunā ar "Delfi" norāda "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis, tiklīdz pieprasījums pārsniedz piedāvājumu, otreizējais tirgus reaģē. Sludinājumu portālos regulāri tiek piedāvāts pirkt biļetes arī uz izrādi "Smiļģis", Jaunā Rīgas teātra izrādēm un citiem pieprasītiem pasākumiem.

"Šobrīd nav pamata domāt, ka uzdarbojas krāpnieki. Domāju, ka konkrētie biļešu pārdevēji ir saskatījuši spontānu iespēju nopelnīt. Pilnībā izpārdotu pasākumu gadījumā tā notiek, un tuvojoties pasākuma norisei piedāvājums var palielināties," saka Ķuzulis.

Arī viņš uzsver - vienīgā garantēti drošā pirkšanas vieta ir pie oficiālajiem biļešu izplatītājiem, šajā gadījumā "Biļešu paradīze". Pērkot no trešajām personām, vienmēr pastāv risks, iegūt īpašumā nederīgu biļeti.

"Ļoti ceru, ka līdz maija beigām jau būs atcelti pulcēšanās ierobežojumi un teātris varēs laist pārdošanā atlikušās biļetes un dubultot Malkoviča cienītāju skaitu zālē," saka "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka šajās dienās Rīgā, Dailes teātrī uzturas starptautiska komanda, kas veido iestudējumu "Kokvilnas lauku vientulībā". Dailes teātris šajā projektā ir izrādes ražotājs un producētājs, iepriekš "Delfi" sacīja teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs. Plānots, ka pēc izrādēm Rīgā iestudējuma komanda dosies starptautiskās viesizrādēs, bet Dailes teātrī izrādi varēs atkal noskatīties rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!