Foto: LETA

Aktieris Mārtiņš Egliens, kurš veselības problēmu dēļ zaudējis balsi un uzsācis ārstēšanos Vācijā, saviem atbalstītājiem un publikai pavēstījis, ka, visdrīzāk, tuvākajā laikā kā aktieris skatītājus priecēt nevarēs, taču nākamajā sezonā viņam Nacionālajā teātrī ir paredzēta loma bez teksta. Aktieris arī pievērsies savam mūža hobijam – klavierspēlei.

Atgādinām, ka gan Egliens, gan viņa dzīvesbiedre, aktrise Dita Lūriņa-Egliena iepriekš intervijās atklājuši, ka aktierim ir problēmas ar balsi un slimības dēļ tā pakāpeniski tiek zaudēta. Ārstu konsīlijs aktierim bija nozīmējis īpašu procedūru klīnikā Vācijā, kuras apmaksāšanai tika uzsāka līdzekļu vākšana platformā "Ziedot.lv".

Aicinājums ziedot aktierim, kurš ir zaudējis "savu galveno ieroci" – balsi, izskanēja šī gada 14. februārī, nepieciešamie 10 tūkstoši eiro pirmajai atveseļošanās procedūrai tika savākti stundas laikā, bet jau 15. februārī no rīta summa pārsniedza 40 tūkstošus. Jau pavasarī Egliens uzsāka ārstēšanos Vācijā un šobrīd sociālajā medijā "Facebook" raksta gan par pakāpeniski veselības uzlabošanos, gan turpmākajiem radošajiem plāniem.

Aktieris vēlas veikt, kā pats raksta, "zināmu atskaiti visiem, kuri ziedoja un arī pārējiem". Viņš vēsta, ka veikta pirmā procedūra jau ir veikta, turklāt tā ir palīdzējusi, bet līdz pilnīgai atlabšanai šīs procedūras būs nepieciešamas vēl un vēl. Lielākā daļa saziedotās summas joprojām ir "Ziedot.lv" uzraudzībā.

"Esmu izceļojis Vāciju, sastapies ar brīnišķīgu profesoru un veicis medicīniskas procedūras. Šobrīd varu sazināties ar tuviem un pat mazliet attāliem cilvēkiem (jo runāju klusi), bet ikdienas vajadzības ir iespējams apmierināt. Procedūras būs jāatkārto, jāatkārto, un jāatkārto… Ļoti daudz reižu… Un, pateicoties jums, tas ir iespējams. Šajā laikā ir izmēģināts ļoti daudz kas, bet vēl dažas iespējas ir… Soli pa solim un - dzīve rādīs," raksta Egliens.

Uz daudzu skatītāju uzdoto jautājumu par atgriešanos uz teātra skatuves, aktieris atbild ar jā un nē reizē.

"Kā aktieris, visdrīzāk, tuvākajā laikā pilnvērtīgi jūs nepriecēšu (kaut gan man Nacionālajā teātrī nākamsezon paredzēta kāda loma… bez teksta…) Bet uz skatuves, gan jau mani arī citur vēl redzēsiet… Esmu pievērsies savam mūža hobijam - klavierspēlei un komponēšanai. Ja Dievs dos, kaut kad dzirdēsiet manus muzikālos brīnumus," vēsta Egliens.

Savukārt klātienē aktieri varēs sastapt Līgo vakarā Mellužos. "Pirmo reizi mūžā sēdēšu pie taustiņiem kā pianists - grupas vadītājs, un tēlošu, ka visiem mūziķiem no manis ļoti bail. Bet patiesībā bail ir man… Jo būs tas gods spēlēt ar latvju izcilākajiem mūziķiem. Kaspars Grigalis, Andris Grunte, Māris Jēkabsons un Mārcis Vasiļevskis. Ar savu dzīvesprieku dalīsies Dita Lūriņa, Zane Dombrovska, Gundars Grasbergs un Juris Jope. Tā kā redziet - dzīve rit un Dievs smaida… Kā teicis Marks Tvens - ziņas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas "

Aktieris un nu jau arī komponists raksta, ka līdz ar šo vēstījumu sociālajos medijos vēlas izmantot izdevību un izaicināt dziedātāju Igo: "Esmu uzrakstījis dziesmu, kas, manuprāt, piestāv tieši viņam… Un man… Igo! Gaidu atbildi…"

"Paldies visiem, kuri domā labas domas!" vēstījumu noslēdz Egliens.

Mārtiņš Egliens ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris jau vairāk nekā 20 gadu. Viņš vadījis simtiem koncertu un pasākumu visā Latvijā. Aktierim piemīt spēja precīzi sajust publikas noskaņojumu un ar savu aso mēli atraisīt pat visatturīgākos skatītājus. Skatītāji viņu iemīļojuši arī par īpašo spēju spilgti un asprātīgi parodēt politiķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!