Foto: Publicitātes foto
5. septembrī mūžībā aizgājis Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra ārštata režisors un bijušais galvenais režisors Leonīds Beļavskis (1927 - 2011), portālam "Delfi" pavēstīja Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra kolektīvs.

"Beļavskis absolvējis Ņižegorodskas Teātra skolu, bijis Ņižegorodskas Drāmas teātra galvenais režisors, Krievijas Tautas skatuves mākslinieks, Krievijas Nopelniem bagātais mākslas darbinieks, visdažādāko teātra konkursu žūrijas loceklis, daudzu prēmiju par režiju ieguvējs, prasmīgs inscenētājs un vienkārši vērīgs un gudrs cilvēks ar apbrīnojamu stāstnieka talantu - viņš ir radījis smalkas un gaišas izrādes. Ikviena no tām skaidri atspoguļoja viņa paša priekšstatus par ētikas un sociālajiem jautājumiem, aicinot skatītāju domāt un pārdzīvot kopā ar viņa izrāžu varoņiem," teikts Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra paziņojumā.

"Leonīds Beļavskis ārkārtīgi jūtīgi iestudēja klasikas darbus - saudzīgi attiecoties pret tekstu, bet aizvien atrodot veidu, kā piešķirt notikumiem laikmeta dzīvo elpu. Lielu skatītāju mīlestību iemantoja viņa iestudētās komēdijas - gudras, smieklīgas, cilvēcīgas un patiesi labestīgas. Šis režisors mācēja runāt ne tikai teātra, bet arī sirds valodā.

Kā teātra studijas un Latvijas Mūzikas akadēmijas (Latvijas Valsts konservatorijas) aktieru kursa vadītājs Leonīds Beļavskis dāvāja Rīgas skatuvei jaunos aktierus, kuru vidū ir tādi aktieri kā Veronika Plotņikova, Tamāra Sudņika, Jeļena Sigova," par viņu stāsta laikabiedri.

Viņš iestudējis tādas izrādes kā "Čonkins", "Tumsas kamera", "Līgavainis no Jeruzalemes", "Trīnes grēki", "Lāsts abām jūsu dzimtām!", "Kailais karalis", "Krodziniece", "Oņegins, mans labais draugs", "...bet laime labāka", "Bravo, Laurensija!", "...Kam neveicas nāvē, paveiksies mīlestībā" un citas.

Atvadīšanās no režisora notiks 8. septembrī no pulksten 11 līdz pulksten 12 Rīgas krematorija Lielajā zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!