Latvijas Nacionālā teātra e-teātra platformā 25. jūnijā ar Endrjū stāstu noslēdzas pēc Duglasa Koplenda romāna motīviem veidotā izrāde "X paaudze". Endrjū lomā Kaspars Zvīgulis, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Nacionālā teātra e-teātra spēles laukumā "Baltais kubs" no 28. maija līdz 25. jūnijam režisore Ināra Slucka veidoja trīs stāstus.

Atklāšanas epizode ir izvērsts ievads, kurā Endrjū iepazīstina ar saviem jaunajiem draugiem, īpašu uzmanību pievēršot Dāgam, kā arī bezjēdzīgajam darbam birojos un jaunā laikmeta terminoloģijas izveidei jeb X paaudzes leksikai.

Otrajā epizodē skatītāji varēja iepazīties ar Klēru un viņas dīvaino ģimeni, kā arī uzzināt, kāpēc no āra kafejnīcām regulāri pazūd knaģi, kas nodrošina papīra galdautu turēšanos uz galda virsmas, un kā vislabāk atrast ceļabiedrus, ja gribas bēgt no mājām. Klēras lomā Līga Zeļģe.

Trešā epizode tiek izziņota kā pagaidu noslēgums, kurā Endrjū nolemj beidzot pastāstīt arī par sevi, vientulību un alkoholisko kokteiļu spēcīgo vilinājumu.

E-teātra "X paaudzes" trešā stāsta radošajā komandā darbojās: režisore – Ināra Slucka, aktieris – Kaspars Zvīgulis, tehniskie risinājumi – Reinis Suhanovs, video mākslinieks – Mārtiņš Dāboliņš, video inženieris – Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, skaņu režija – Gints Rutks, producente – Linda Helviga, ierakstu nodrošina – tiesraides.lv.

Pēc pirmizrādes lietotnē "Zoom" gaidāma tikšanās ar Ināru Slucku, Kasparu Zvīguli, Mārtiņu Dāboliņu un Jāni Vimbu. Skatītājiem būs iespēja tiešsaistē gan izteikt viedokli un vērtējumu, gan ieklausīties radošās komandas pieredzē un viedoklī par aktiera un tēla, dzīves un mākslas attiecībām un daudzām citām skatītājiem interesējošiem tēmām.

Biļetes uz izrādi nopērkamas teātra mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!