Mazinoties pandēmijas ierobežojumiem, Ogres teātris Jāņu nedēļā skatītājus aicina uz "Skroderdienu Silmačos" brīvdabas izrādēm trīs Latvijas pilsētās – Ikšķilē, Balvos un Meņģelē.

Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos" ir latviešu teātra fenomens – luga, ko katros Jāņos latvieši labprāt skatījušies un skatās, smejas līdz asarām un dzied līdzi Blaumaņa sirsnīgajām kuplejām. Režisora Jāņa Kaijaka veidotā "Skroderdienu Silmačos" skatuves versija pirmizrādi piedzīvoja 2010. gadā un ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajiem Blaumaņa lugas iestudējumiem, kas ik gadu Jāņu laikā tiek spēlēts uz dažādām Latvijas brīvdabas skatuvēm. Līdz šim izrāde pabijusi tādās vietās kā Liepāja, Cesvaine, Rēzekne, Ventspils, Līvāni, Madliena, Suntaži, Lubāna, Taurupe, Jumprava, Višķi u. c.

Izrādes radošajā komandā: kostīmu māksliniece Ilze Kupča-Ziemele un scenogrāfs Māris Ruskulis. Lomās: Antonija – Astra Kolberga, Dūdars – Guntars Arājs, Ieviņa – Katrīna Anna Ozoliņa, Kārlēns – Mārcis Broks u. c. Šogad "Skroderdienu Silmačos" iestudējumā debitēs jauns aktiersastāvs – Alekša lomā pirmo reizi iejutīsies aktieris Ernests Greizis, Elīnas lomā būs redzama Signe Stabinge, Rūda lomā – Herberts Legants, Bebenes lomā – Sarmīte Krauze.

"Skroderdienu Silmačos" izrādes būs skatāmas 22. jūnijā plkst. 20:00 Ikšķiles estrādē, 23. jūnijā plkst. 19:00 Balvu Pilsētas estrādē un 27. jūnijā plkst. 17:00 Meņģeles estrādē. Ieeja visās izrādēs – bez maksas.

Izrādi Ikšķiles estrādē iespējams apmeklēt, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka skatītājs ir vakcinēts pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā izslimojis Covid-19. Noteikumi attiecas uz visām vecuma grupām, arī bērniem.

Izrādes Balvu Pilsētas estrādē un Meņģeles estrādē būs iespējams apmeklēt arī, uzrādot pēdējo 48 stundu veiktu negatīvu Covid-19 testu vai pēdējo 6 stundu laikā veiktu negatīvu Covid-19 ātro antigēna testu. Bērniem līdz 12 gadu vecumam Covid-19 sertifikāts nav nepieciešams. Pasākuma laikā apmeklētājiem no 7 gadu vecuma jālieto sejas un deguna aizsargmaskas un jāievēro fiziskās distancēšanās noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!