Olgas Žitluhinas dejas kompānija 6.oktobrī viesosies 16.Starptautiskajā Modernās dejas festivālā Kauņā, Lietuvā, kur tieši pirms 10 gadiem šajā datumā notika kompānijas pirmā izrāde, portālu "Delfi" informē kompānijas pārstāvji.
Olgas Žitluhinas dejas kompānijai ir divas dzimšanas dienas: 1996. gada 6.jūnijs, kad notika pirmais mēģinājums, un 1996. gada 6.oktobris – diena, kad Starptautiskajā Modernās dejas festivālā Kauņā notika kompānijas pirmā izrāde "Siļķes brīvdienas".

Savukārt šogad Kauņā pirmizrādi piedzīvos Olgas Žitluhinas dejas kompānijas un grupas Dzelzs Vilks mūziķu trešā sadarbības izrāde "Piecērt 735", kuras fragmentu varēja vērtēt Starptautiskā mūsdienu dejas festivāla LAIKS DEJOT skatītāji Rīgā šī gada jūnijā.

Pirms 10 gadiem "Siļķes brīvdienās" dejoja tikai sievietes, bet "Piecērt 735" ir izrāde vīriešiem, ar vīriešiem, par vīriešiem, kas, iespējams, atbild arī uz sieviešu jautājumiem. Tās ir pārdomas un etīdes par to, kā horeogrāfe saprot teikumu: Vīrietis ir varonis.

Dejotāji: Andris Kačanovskis, Dmitrijs Gaitjukevičs, Valērijs Olehno. Mūzika: Juris Kaukulis, Kaspars Tobis (Dzelzs Vilks).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!