Foto: Publicitātes foto
Pasākumu telpā "Fantadroms", Jaunajā Teikā, Rīgā 3. jūnijā pirmizrādi piedzīvos jauns iestudējums – godalgotās bērnu grāmatas "Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?" skatuves versija, ko veido režisore Beatrise Zaķe.

Uz lielās skatuves atdzīvosies grāmatas autores Agneses Vanagas stāsts par notikumiem lauku sētas pagalmā, kas tiek izdzīvota kopā ar britu īsspalvaino pilsētas kaķi vārdā Kaķis, radot aizraujošus un ziņkārību rosinošus stāstus pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem.

Ne vien augstprātīgajam Kaķim, bet arī ikvienam no sastaptajiem dzīvniekiem piemīt savs īpašais raksturs, ko grāmatas autorei, kas ir arī izrādes scenārija autore, izdevies atklāt gan ar nedaudz piparotu ironiju, gan labdabīgu humoru, norāda izrādes veidotāji.

Galvenajā – Kaķa – lomā iejutīsies Latvijas Leļļu teātra aktieris Rūdolfs Apse. Viņš uz skatuves būs kopā ar Laikmetīgās dejas dejotājiem – Katrīna Stepiņa un Nauris Miķelis Goba.

Izrādes režisore ir Beatrise Zaķe, kura ir arī bērnu izrādes "Plastmasas huligāni" veidotāja. Skatuves scenogrāfiju un un kostīmus radījusi māksliniece Agne Menniks.

Agnese Vanaga ir zaļā dzīvesveida entuziaste un grāmatu "Plastmasas huligāni" un tās turpinājumi "Plastmasas huligāni. Draugs pazudis" un "Plastmasas huligāni. Tas ir murgs", kā arī "Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?" un "Mazo latvju pirmie vārdi" autore. Rakstniece savos darbos aicina izzināt Latvijas dabas daudzveidību, ieraudzīt to, kas parasti paliek nepamanīts, kā arī būt saudzīgiem pret apkārtējo vidi.

2021. gadā grāmata "Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?" programmā "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" ieguva pirmo vietu 5+ vecumgrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!