Foto: F64
Kinoteātrī "Rīga" 19. martā pirmizrādi piedzīvos jauna 'stand-up' žanra komēdija "Tāda es esmu" – komiski nopietns mēģinājums celt latviešu sievietes pašapziņu, ar aktrisi Zani Daudziņu galvenajā lomā, portālu "Delfi" informē izrādes producenti "Panna".

Foto galerija

"Tāda es esmu" ir absolūti atklāts latviešu sievietes miesas stāsts, kurā tiek veikt pilnīga ķermeņa inventarizācija un apkopota intīmo zonu bilance. Lugas autore ir Aiva Birbele, izrādi iestudējis Juris Rijnieks.

Juris Rijnieks stāsta: "Lielu daļu ikdienas enerģijas sievietes patērē sava ārējā tēla radīšanai un saglabāšanai. Noņemoties ar ārējiem parametriem, sieviete aizmirst savu patieso vērtību, kas ne vienmēr slēpjas jaunā smaržu pudelītē, krūšu palielināšanas operācijā vai šikā dizainera somiņā. Bet ja sabiedrība to padara par galveno sievietes dzīvē, vai nevar pienākt situācija, kad gribēsim veikt plastisko operāciju Brīvības pieminekļa Mildai? Ja tā ieskatās, viņa arī nav nekāda perfektā."

Lugas autore Aiva Birbele ir aktrise un dramaturģe, kas iepazinusi dzīvi tirdzniecībā, ofisā un kafejnīcā, lai varētu rakstīt lugas, kas iepriecinātu un sasmīdinātu visdažādākos cilvēkus. Nesen publicēta Aivas luga ,,Koridors", bet tagad viņa debitē ar 'stand-up' komēdiju.

Jaunā izrāde pavasara sezonā būs redzama kinoteātrī "Rīga" un kultūras centros citviet Latvijā. Precīzs izrāžu kalendārs atrodams izrādes mājas lapā www.tadaesesmu.lv. un DELFI afišā

"Tāda es esmu" ir otrā izrāžu apvienības "Panna" producētā izrāde. Jau otro gadu uz skatuvēm Rīgā un Latvijā dzīvo izrāde "Tētis" – komisks stāsts par vīrieša būtību un emocijām laikā, kad viņš kļūst par tēvu (lomās – Jānis Jarāns vai Ainārs Ančevskis). Izrāde līdz šim pulcējusi jau vairākus desmitus tūkstošu skatītāju, un pašlaik "Panna" strādā pie "Tēta" iestudējuma Lietuvā.

Izrāžu apvienība "Panna" izveidota 2008. gadā, lai iestudētu un producētu izrādes un pasākumus plašam skatītāju lokam Latvijā un Baltijā.

$bslink="http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/teatris-maksla/komedija/?show=15979"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!