"Dirty Deal Teatro", Maskavas iela 12, k-2, 17. novembrī nevalstiskajā teātrī Dirty Deal Teatro (Maskavas iela 12, k-2) pirmizrādi piedzīvos Vladislava Nastavševa izrāde "Dzin". Šī ir jau otrā izrāde Dirty Deal Teatro un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projekta "Tests" ietvaros, kur jauniem režisoriem tiek dota iespēja meklēt inovatīvu teātra valodu, kā arī sadarboties ar pieredzējušiem aktieriem, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrāde "Dzin" veidota pēc Jevgeņija Haritonova tāda paša nosaukuma lugas motīviem un tajā spēlēs Latvijas Nacionālā teātra aktieri – Dita Lūriņa, Jānis Āmanis, Mārtiņš Brūveris, Arturs Krūzkops, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas students Jurģis Spulenieks. Savukārt režisors Vladislavs Nastavševs ir arī izrādes scenogrāfs un tērpu mākslinieks, mūzikas autors, bet gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers.

Izrādē tiek izmantot teātris teātrī princips – tajā darbojas jauna aktieru trupa, kas iestudē izrādi bērniem. Pamatā viņu veidotajai izrādei tiek izmantota Vladimira Odoevska pasaka "Pilsētiņa mūzikas lādītē", kurā tēvs dēlam uzdāvina mūzikas lādīti un piesaka, lai ir uzmanīgs un neurķējās tur, jo citādi trauslais mehānisms salūzīs un pazudīs skaistā mūzika, ko rada lādīte. Protams, zēns neiztur, atver lādīti un...

Režisors Nastavševs teātrī "Dirty Deal Teatro" jau ir iestudējis izrādes - "Mitjas mīlestība" un "Puiši smaržo pēc apelsīniem", kas nopelnījušas Spēlmaņu nakts balvas nominācijas. Viņš par izrādes "Dzin" mēģinājumu procesu saka: "Materiāls ir ļoti interesants savā absurdumā un, kā jebkuru absurda lugu, to ir nepieciešams dekodēt, ar ko mēs arī nodarbojamies kopā ar aktieriem. Tapšanas process ir līdzīgs izmeklējumam, tas ir kā piedzīvojums, jo neviens nezina, kāds būs gala rezultāts. Galvenais jautājums – "Kas ir dzin?" – ir līdzīgs Beketa uzdotajam "Kas ir Godo?". No vienas puses uz šo jautājumu jāatrod precīza atbilde, bet no otras puses atbilde nemaz nav iespējama un starp šiem diviem lielumiem mēs svārstāmies."

Pirmizrāde būs 17. novembrī plkst. 19:00, nākamās izrādes 19. un 21. novembrī nevalstiskajā teātrī "Dirty Deal Teatro" (Maskavas iela 12, k-2).

Biļetes cena 5 lati (skolēniem, studentiem, pensionāriem 3 lati. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!