Foto: LETA
"Aizvadītā sezona Latvijas Nacionālajam teātrim ir bijusi veiksmīga," īsi pirms tradicionālajām sezonas slēgšanas izrādēm "Skroderdienas Silmačos" pauž teātra direktors Ojārs Rubenis.

"Teātra darbība tika augstu novērtēta ar "Spēlmaņu nakts" balvu par gada labāko izrādi, esam bijuši nozīmīgās viesizrādēs Maskavā, arī teātra saimniecisko rādītāji šosezon pārspēj pēdējo gadu sasniegumus, kas ļauj secināt, ka Nacionālā teātra komanda mērķtiecīgi darbojas Latvijas kultūras tirgū un spēj sabalansēt izrāžu piedāvājuma spektru," piemetina direktors.

Tāpat 2010./2011. gada sezonā ir pieaudzis Nacionālā teātra skatītāju skaits – teātri apmeklējuši 174 840 skatītāju, kas par 5% ir vairāk nekā pagājušajā sezonā. Vidējais zāļu piepildījums ir 80 %.

"Šosezon esam nospēlējuši arī rekordlielu un faktiski arī maksimāli iespējamo izrāžu skaitu – 524 izrādes, vidēji 58 izrādes mēnesī. Pagājušās sezonas nospēlēto izrāžu skaits ir 459. Vidējā biļetes cena šosezon bijusi 7,05 latu. Šī ir maksimālā teātra nodarbinātības iespēju robeža, kas mums ļāvusi veiksmīgi funkcionēt," stāsta Rubenis.

Populārāko izrāžu vidū ir: Lielajā zālē - "Latgola.lv" (noskatījās 37261 skatītāju), "Leo.Pēdējā bohēma" (24490), "100 g žurkas" (18368) un "Anna Kareņina" (10636); Aktieru zālē – "Laulāts un brīvs", "Garās dienas ceļš uz nakti", "Bille"; Jaunajā zālē – "Septiņi Fausti", "Cilvēks Karamazovs", "Novakars:Kopsavilkums".

Sezonas izskaņā tradicionāli sezonas izskaņā no 15. līdz 22.jūnijam teātris piedāvās Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos" izrādes, Indras Rogas 2009. gada režijā.

Jauno sezonu Nacionālais teātris sāks ar diviem jauniestudējumiem Lielajā zālē: 2.septembrī pirmizrādi piedzīvos latviešu dziesmuspēle "Tikai tā" (režisors V.Lūriņš) un 21.septembrī – A.Ostrovska komēdija "Arī gudrinieks pārskatās" (režisors M.Gruzdovs). Savkārt "O!Kartes Jaunajā zālē" turpināsies jau šajā sezonā aizsāktie eksperimentālie meklējumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!