Foto: Publicitātes foto

30. jūnijā kultūras centrā "Siguldas devons" viesosies Sanfrancisko Jaunais teātris ar izrādi "Anšlavs un Veronika", "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Izrāde stāsta par dzīvesbiedriem rakstnieku Anšlavu Eglīti un mākslinieci Veroniku Janelsiņu, kas lielāko mūža daļu pavadīja trimdā, ASV. Anšlava lomā – Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Kaspars Znotiņš; Veronikas lomā – Taira Zoldnere.

Izrāde veidota pēc gleznotāja un dramaturga Raimonda Staprāna lugas motīviem. Tā iesākas ar precētā pāra pārcelšanos no Ņujorkas uz Oregonu, turpinās Kalifornijā un noslēdzas ar Anšlava aiziešanu mūžībā.

Staprāns, kas pazinis Anšlavu un Veroniku, pievēršas laulāto draugu personīgajām attiecībām, saskarsmei, intelektuālajiem strīdiem un domu apmaiņai, iepinot stāstus no viņu dzīves.

Iestudējuma pirmizrāde notika 2022. gada 1. jūlijā St. Paulā, Minesotā, XV Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos ASV.

30. jūnija izrādes biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Sanfrancisko Jaunais teātris tika dibināts 2010. gadā un šobrīd ir vienīgais aktīvais latviešu teātris ASV. Tā pieredzes krājumā ir septiņi iestudējumi. Izrādes ir priecējušas skatītājus ne tikai Sanfrancisko, bet arī 2017. gada XIV Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos Baltimorā, ASV, ar izrādi "Emīls un Berīnes zēni" un 2022. gada XV Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos St. Paulā, ASV, ar izrādi "Anšlavs un Veronika", kā arī latviešu centros Losandželosā, Vašingtonā, Bostonā, Reikjavikā un Oslo. Sanfrancisko Jaunais teātris šobrīd aktīvi organizē devīto diasporas amatierteātru festivālu "Laipa 2023", kas notiks Sanfrancisko no 2023. gada 26. līdz 29. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!