Foto: Publicitātes foto

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 16. maijā pulksten 18.00 tradicionālajās "Sarunās Smiļģa kabinetā" viesosies Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Jančevska, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Aktrise jau vairāk nekā 30 gadu skatītājus iepriecina ar atveidotajām lomām teātrī, kino, televīzijā, radio un dažādos publiskajos sarīkojumos. Šillera Marija Stjuarte un Blaumaņa Zelmiņa un Antonija, brāļu Grimmu Sniegbaltīte un Māterlinka Uguns un Mājas svētība, Molnāra Muškātne un Danskovītes Emīlija, "Trejmeitiņu" Haiderle un daudzas citas, kā arī jaunākās lomas Nacionālajā teātrī Harija Gulbja "Oliverā" (Stefānija) un Justīnes Kļavas "Latviešos (Žēlava) apliecina Zanes Jančevskas talanta plašo amplitūdu. Savukārt kino lomas – titulloma Vara Braslas "Aijā" un Ilze Ulda Pūcīša un Armanda Zvirbuļa "Izpostītajā ligzdā" – daudzu skatītāju pieredzē ir radījušas patiesi dziļu emocionālu pārdzīvojumu.

Aktrises brīnišķīgo balss tembru pazīst uzticīgie radio klausītāji un skatītāji, kuri ar Zani Jančevsku tiekas dažādās teātra un tautas dziesmu programmās. Aktrise ir ieguvusi "Lielā Kristapa" balvu par Aijas lomu, bet šogad aktrise saņēma valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni! Zane Jančevska vienmēr strādā radoši, profesionāli atbildīgi un labprāt pieņem arī jaunus izaicinājumus. Par to varēsim uzzināt sarunās ar aktrisi.

Sarunu vadīs muzeja direktors Jānis Siliņš.

Biļešu cenas: pieaugušajiem 4 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem: 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!