Foto: Publicitātes foto
Valmieras teātra 98. sezona tiks uzsākta ar pirmajām pārceltajām, no 13. marta nenotikušajām, izrādēm – "Uz Akapulko, kundze!", "Ardievas ieročiem", "Tilti", "Alvinga kundze", "Cilvēkam vajag suni", kā arī monoizrādi "Visas labās lietas" un šīs sezonas pirmo jauniestudējumu – "Paliec sveiks, draugs...", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Pārcelto izrāžu datumi un informācija par biļetēm atrodami teātra mājaslapā.

Savukārt jau 31. jūlijā LMT Mansarda zālē pirmizrādi piedzīvos komēdija "Paliec sveiks, draugs…". Aktieris Krišjānis Salmiņš kopā ar scenogrāfu Vari Siliņu un aktieru ansambli – Rihardu Jakovelu, Annu Neli Āboliņu, Ingu Kniploku un Juri Laviņu, radījis savu otro izrādi. Stāsts ir par diviem nešķiramiem draugiem – Viesturu un Oskaru, kuru harmoniski vīrišķīgo draudzību ar lielo "D" piesārņo kādas ēteriski sievišķīgas būtnes ierašanās. Atrisinājums ir neparedzams, jo neviens nezina, kas mums uzglūn no stūra – par izrādi raksta tās veidotāji.

Valmieras teātra aktieris Krišjānis Salmiņš izrādi veido, iedvesmojoties no Bertranda Blīra franču komēdijas "La Femme de mon pote", kur spēlēja leģendārā franču aktrise Izabella Ipēra, turpinot jau savā pirmajā izrādē iesākto izziņas procesu par to, kā ir uzbūvēta cilvēku jūtu daba.

Kā ziņots, no 29. jūnija līdz 5. jūlijam bija pirmā iespēja izrāžu biļešu īpašniekiem samainīt iegādātās biļetes pret jaunām. Šobrīd nesamainītās izrāžu biļetes arī nonākušas tirdzniecībā. Lai nodrošinātu, ka visiem pārcelto izrāžu biļešu īpašniekiem būtu iespēja samainīt savas biļetes pret jaunajiem izrāžu datumiem, katru mēnesi pirms aktuālā repertuāra izsludināšanas tiks nodrošināta nedēļa, kurā esošo biļešu īpašnieki varēs to izdarīt, pirms biļetes nonāks pārdošanā.

Biļetes pieejamas www.vdt.lv, www.bilesuparadize.lv un no 21. jūlija arī Valmieras teātra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!