Foto: Publicitātes attēli
12.jūnijā jau astoto reizi Tukuma novada Tumes pagasta kultūras namā tika pasniegta novadnieka - izcilā aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa balva. Šogad to saņēma aktrise Lāsma Kugrēna un režisors, aktieris un pedagogs Edmunds Freibergs, informēja pasākuma rīkotāji.

Ž.Katlapa balvu jau no 2013.gada tiek pasniegta Latvijas skatuves māksliniekiem par spilgtu nacionālo vērtību apliecinājumu.

Iepriekš to jau saņēmuši arī Māra Zālīte, Alvis Hermanis, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Māra Ķimele, Inga Ābele, Sigvards Kļava, Vilis Daudziņš, Artūrs Skrastiņš, Andris Keišs un citi.

Jaunajiem laureātiem balvas jau tika piešķirtas pagājušā gadā, taču pandēmijas apstākļu dēļ tās tiks pasniegtas vien tagad. Viņiem balva piešķirta saistībā ar vēl vienu izcilu Latvijas teātra mākslinieku, kas arī bijis cieši saistīts ar Tumes pagastu - dramaturgu un rakstnieku Hariju Gulbi.

Lāsma Kugrēna balvu saņēma par izcilu mātes Zelmas lomas atveidojumu Harija Gulbja lugas "Cīrulīši" uzvedumā Nacionālajā teātrī (2018), Edmunds Freibergs par režiju Harija Gulbja lugu "Cīrulīši" un "Olivers" (2017) iestudējumiem Nacionālajā teātrī.

Laureāti saņēma Tumes pagasta kalēja, metālmākslinieka Ginta Haņecka veidoto Žaņa Katlapa balvu un naudas prēmiju. Žaņa Katlapa balvas laureātus ik gadus izvēlas Tumes pagasta kultūras darbinieki sadarbībā ar LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!