Foto: Publicitātes foto
No 25. oktobra līdz 24. novembrim tumšajā rudens mājsēdes laikā piecos koncertos atkal uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas ir viena no Liepājas Simfoniskā orķestra vērtīgākajām tradīcijām, dāvājot brīnišķīgus klasiskās un džeza mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā.

2021. gada 5. novembrī pulksten 19.00 piedāvājam aizkustinošu, saviļņojošu, smalku un aizraujošu tikšanos ar Gruzijas meistara Gija Kančeli mūziku un "Xylem Trio" mūziķiem, kuri kopā ar uzlecošo Gruzijas džeza zvaigzni Lizu Kereselidzi virtuozi balansē uz klasikas, džeza un pasaules mūzikas šķautnēm.

Koncerta ieraksts veikts 2021. gada 26. augustā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

"Xylem Trio": Raimonds Petrauskis – klavieres; Oskars Petrauski s– saksofons; Rihards Zaļupe – sitaminstrumenti.

Sadarbībai ar Latvijas trio mūziķiem Lizu ieteica Gija Kančeli dēls, un nu mēs ar interesi gaidām, kāda būs šī sadarbība, kuras kodolā ir "Xylem Trio" teicamā saprašanās ar Kančeli melodijām. Savulaik tapušo "Xylem Trio" albumu Gija Kančeli novērtēja sevišķi augstu, elektroniskā vēstulē pauzdams sajūsmu par to, ka tā viņa mūziku neviens un nekad vēl nav spēlējis.

Programmā iekļautas Kančeli melodijas, kas komponētas teātra izrādēm un kinofilmām. Slavenākie numuri te būs dziesma no filmas "Mimino" un savulaik lielajā savienībā ļoti populārās teātra izrādes "Hanuma".

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais Zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi.

To sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu iedibināja kolektīva ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

Gatavojoties lielajai jubilejai, Liepājas Simfoniskais orķestris ielūdz ikkatru mūzikas mīļotāju satikties tuvāk ar zvaigznēm, kuras Liepāju apmeklēja 2021. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!