Foto: DELFI
Stiprā vēja dēļ izziņots bīstamības stāvoklis Kurzemē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Jau ziņots, ka piektdienas rītā bīstamības stāvoklis tika izsludināts Kurzemē un Vidzemē. Ap pulksten 20:00 LVĢMC paziņoja, ka bīstamības stāvoklis saglabāsies Kurzemes pusē, kur sestdienas rītā piekrastē vējš brāzmās sasniegs 25-27 metrus sekundē.

Līdz pulksten 20:00 lielākais vēja ātrums brāzmās reģistrēts Kolkā, kā arī Liepājas ostā - 24 metri sekundē. Pārējā teritorijas daļā brāzmas lielākoties sasniegušas 15-20 metrus sekundē.

Pēc pulksten 20:00 ūdens līmenis Rīgā, Andrejostā ir pārsniedzis +100 cm.

Piektdien aktīvs un plašs ciklons pārvietojas virs Skandināvijas ziemeļu daļas austrumu virzienā. Šī ciklona dienvidu malas ietekmē jau pulksten 6:00 Ventspilī dienvidrietumu vējš brāzmās sasniedza 20 metrus sekundē.

Līdz pulksten 15:00 maksimālais vēja ātrums reģistrēts Kolkā – 24 metri sekundē. Spēcīgākās vēja brāzmas vēl ir tikai gaidāmas – galvenokārt, pēcpusdienā un vakarā, kā arī vēl naktī uz sestdienu, 3. janvāri, kad Latvijas lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās pastiprināsies.

Naktī uz 3. janvāri spēcīgais dienvidrietumu vējš iegriezīsies no rietumiem, kas veicinās ūdens līmeņa paaugstināšanos Rīgas līcī. Ūdens līmenis Rīgā sasniegs +100...+130 centimetrus. 

Vējš sestdien nedaudz pierims, tomēr visā nedēļas nogalē kopumā saglabāsies spēcīgs un brāzmains, naktī uz pirmdienu jūras piekrastē vēl brāzmās sasniedzot 20-22 metrus sekundē.

Jau ziņots, ka Atlantijas okeānā sāk veidoties jauns ciklons "Lina", kas 2.janvārī dosies pāri Skandināvijai un strauji pieņemsies spēkā. Ciklona dienvidu malā vējš pāraugs vētrā, kas skars arī Latviju.

Būtiska vēja pastiprināšanās Latvijā sāksies piektdienas, 2.janvāra, rītā. Stiprākais vējš gaidāms piektdienas pievakarē un naktī uz sestdienu. Lielas vēja brāzmas saglabāsies arī 3.janvārī dienas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!