Piektdien dienā turpināsies spēcīga snigšana, turklāt Rīgā gaidāms ļoti stiprs sniegs, brīdina sinoptiķi. Sniega dēļ galvaspilsētā jau no rīta ir izveidojušies pamatīgi sastrēgumi, kā arī kavēta transporta satiksme.

Sniega segas biezums Rīgā piektdien sasniegs 25 līdz 30 centimetrus. Brīžiem snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.

Kā novēroja portāls "Delfi" sniegs piektdienas rītā teju paralizējis satiksmi galvaspilsētas ielās.

Kā liecina informācija "Balticmaps.eu", piektdienas rītā daudzviet Rīgā izveidojušies sastrēgumi. Pirms plkst. 8 sastrēgums bija izveidojies Jūrmalas gatvē posmā Anniņmuižas bulvāris – Kurzemes prospekts, kur ierastās vienas minūtes vietā nākas gaidīt nepilnas 10 minūtes, Lielirbes ielā starp Ventspils un Dreiliņu ielu, kur arī sastrēgumā jāgaida ap 10 minūtēm, kā arī uz Dienvidu tilta.

Sastrēgums izveidojies arī uz Vanšu tilta, Buļļu un Dārzciema ielās, kā arī G. Zemgala gatvē, Valdemāra ielā starp Lāčplēša un Elizabetes ielām un Brīvības gatvē. Tāpat sastrēgums bija izveidojies arī Maskavas ielas pagriezienā uz Krasta ielu, Uzvaras bulvārī un citviet.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, dienā atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies un nokrišņi – slapjš sniegs un lietus – gaidāmi vien centrālajos rajonos.

Mākoņi mīsies ar sauli un pūtīs lēns vējš, savukārt gaisa temperatūra būs no -1 līdz +4 grādiem.

Uzņēmumā VAS "Latvijas Valsts ceļi" portālu "Delfi" informēja, ka piektdienas rītā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem atsevišķos posmos valsts centrālajā daļā, kā arī Kurzemē un Vidzemē.

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Šobrīd ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 94 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā visa posma garumā, Rīgas apvedceļa posmā Baltezers – Saulkalne, Veclaicenes virzienā no Rīgas līdz Līgatnei, Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam.

Daugavpils virzienā braukšana apgrūtināta no Rīgas līdz Lielvārdei, Jelgavas virzienā no Jelgavas līdz Meitenei, kā arī Liepājas virzienā no Kalnciema līdz Apšupes krustojumam un no Saldus līdz Grobiņai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Krāslavas, Ogres, Tukuma, Valkas Valmieras un Ventspils apkārtnēs.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā dažviet Vidzemē gaidāmi nokrišņi sniega, slapja sniega veidā. Atsevišķos posmos uz autoceļiem tāpēc veidosies apledojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!