Foto: IIHF

Latvijas U-18 hokeja izlase ceturtdien Somijas pilsētā Vantā notiekošajā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 0:4 (0:2, 0:0, 0:2) piekāpās turnīra galvenajai favorītei Kanādai, noslēdzot turnīru.

Latvijas hokejisti mača ceturtajā minūtē palika mazākumā pēc Harija Cjunska noraidījuma, un pirmo iespēju vairākumā kanādieši realizēja pusotras minūtes laikā. Maksīms Masē vārtu priekšā saņēma ripu un ar precīzu metienu pārspēja Latvijas izlases vārtsargu Miku Vecvanagu.

Spēles 13. minūtē Raiders Ričijs ilgāku laiku uzbrukuma zonā kontrolēja ripu, bet tad viņš izdarīja precīzu metienu un dubultojas savas komandas pārsvaru. Latvijas izlasei turpinājumā izdevās "ieķerties" spēlē un neļaut rezultāta deficītas pieaugt. Pēc nospēlētām divām trešdaļām rezultāts nebija mainījies, un Vecvanags vārtos darbojās diezgan droši.

Rezultāts nemainīgs bija līdz mača 44. minūtei, kad ilgu Kanādas izlases uzbrukumu ar precīzu metienu noslēdza Porters Martons. Latvija lūkoja gūt vismaz goda vārtus, tāpēc mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr uzbrukums neizdevās. Kanādieši spēja gūt ceturtos vārtus un iesoļoja pusfinālā.

Latvijas izlases hokejisti šajā mačā izdarīja 23 metienus pa kanādiešu vārtiem, bet Vecvanags atvairīja 34 no 37 metieniem pa viņa vārtiem.

Pasaules čempionātu Latvija iesāka ar zaudējumu, ar rezultātu 1:3 piekāpjoties mājiniekiem somiem, bet pēc tam ar 5:3 izdevās pieveikt vienaudžus no Slovākijas. Trešajā mačā latvieši ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi pret amerikāņiem, bet noslēdzošajā apakšgrupas mačā ar 3:5 piekāpās Norvēģijai.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs ceturtdaļfināla mačam pret Kanādu

Foto: Latvijas Hokeja federācija

Pirms tam pasaules čempionāta pusfinālu sasniedza ASV, Slovākijas un Zviedrijas U-18 hokeja izlases.

Amerikāņi ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) savā ceturtdaļfinālā pieveica Šveici.

Trīs (2+1) rezultativitātes punktus sakrāja Džeimss Hegenss, divus (1+1) - Brodijs Zīmers.

Vārtos "sauso" spēli ar atvairītiem 17 metieniem aizvadīja Nikolass Kempfs, bet Šveices vārtsargs Kristians Kiršs tika galā ar 31 metienu.

Slovākija ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja Čehiju.

Slovākiem divus vārtus guva Ondrejs Maruna, bet čehiem divas rezultatīvas piespēles Adama Benāka kontā.

Uzvarētāju vārtos Alans Lendāks atvairīja 27 metienus, bet pretējā laukuma galā Jakubs Milota tika galā ar 28 mtieniem.

Vēl vienā kaimiņu cīņā Zviedrija ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Somiju.

Uzvaras vārtus Jaks Berjlunds iemeta 37.minūtē.

Mača pirmos vārtus guva Alfonss Freijs, bet rezultātu izlīdzināja Heiki Ruohonens.

Zviedrijas izlases vārtos ar 21 metienu galā tika Lūve Hērenstams, bet somiem 22 metienus atvairīja Peteri Rimpinens.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles notiks 2.maijā, pusfināls - 4.maijā, bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 5.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!