Foto: IIHF

Latvijas U-18 hokeja izlase otrdien neklātienē iekļuva Somijā notiekošā pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-18 hokejistiem bija jāgaida Norvēģijas un Slovākijas valstsvienību otrdienas spēles iznākums. Slovākijas hokejisti sev izšķirošā mačā ar rezultātu 11:1 (5:1, 3:0, 3:0) sagrāva vienaudžus no Norvēģijas.

Šāds mača iznākums Slovākijas U-18 hokeja izlasei apakšgrupā ļāva nodrošināt trešo vietu, bet Latvijas izlase ceturtdaļfinālam kvalificējās kā grupas ceturtā labākā komanda. Savukārt Norvēģija ierindojās piektajā vietā.

Visas šīs trīs komandas četrās spēlēs izcīnīja trīs punktus, kā arī uzvaru un zaudējumu bilance savstarpējos mačos bija vienāda. Vietu sadalījumu noteica gūtie un zaudētie vārti. Slovākija četrās spēlēs guva 14 vārtus, bet ielaida – 19, Latvijas gūto un zaudēto vārtu bilance bija 10:18, bet Norvēģijas – 8:29.

Ceturtdaļfināla spēles risināsies ceturtdien, un Latvijai pretī stāsies B grupas spēcīgākā komanda Kanāda.

Norvēģiem tagad priekšā spēle par palikšanu elites divīzijā, un tajā, visticamāk, būs jātiekas ar Kazahstānas hokejistiem.

Pasaules čempionāta pirmajā spēlē latvieši ar 1:3 zaudēja mājiniekiem somiem, piektdien ar 5:3 pārspēja vienaudžus no Slovākijas, svētdien ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi pret amerikāņiem, bet ar rezultātu 3:5 zaudēja norvēģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!