Foto: LETA
Naktī uz piektdienu saglabāsies sals, bet dienas laikā iestāsies atkusnis, kas saglabāsies nedēļas nogalē un teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - sniegs, slapjš sniegs - brīvdienās arī lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Savukārt nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies.

Piektdien no dienvidaustrumiem Latviju šķērsos nokrišņu zona - daudzviet snigs, vietām gaidāms arī sasalstošs lietus un uz ceļiem veidosies apledojums. Dienas laikā teritoriju turpinās šķērsot nokrišņu zona un gaisa temperatūra būs ap 0 grādiem.

Nedēļas nogalē un pirmdien laika apstākļus noteiks aktīvs ciklons, kas no Centrāleiropas pāri Baltijas jūrai virzīsies uz ziemeļiem. Ciklona ietekmē teritorijā ieplūdīs vēl siltāka gaisa masa un termometra stabiņš gan naktī, gan dienā saglabāsies virs 0 grādu atzīmes.

Brīvdienās Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas - daudzviet gaidāms slapjš sniegs, lietus un vietām sniega sega daļēji nokusīs.

Savukārt turpmākajās nākamās nedēļas dienās, pastiprinoties anticiklona ietekmei, būtiski nokrišņi nav gaidāmi, debesis skaidrosies un pa laikam uzspīdēs arī saule. Teritorijā atkal ieplūstot aukstākām gaisa masām, gaisa temperatūra pazemināsies -1…-6 grādi, daudzviet naktī līdz pat -8…-12 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!