Foto: LETA

Otrdienas, 17. augusta, rītā austruma rajonos, bet no priekšpusdienas arī centrālajos rajonos, gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes un krasas vēja brāzmas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvis Andrejs Ozoliņš.

Vējš brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē. Dienas laikā vietām austrumu rajonos lietusgāzes būs ļoti stipras, un vēja brāzmas sasniegs pat 20-23 metrus sekundē. Iespējama arī krusa.

Saistībā ar šiem laikapstākļiem Latvijas augstumu rajonos izsludināts oranžais pērkona negaisa brīdinājums. Tas būs spēkā līdz pulksten 19. Valsts centrālajos rajonos izsludināts dzeltenais pērkona negaisa brīdinājums, kas arī būs spēkā līdz pulksten 19 .

VUGD aicina cilvēkus būt Īpaši piesardzīgiem vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežā, atklātā teritorijā. Tāpat arī negaisa laikā nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu.

Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Āra aktivitātes var tikt traucētas. Ja vien iespējams, iedzīvotājiem iesaka patvērumu slēgtās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!